New Orleans er kjent som arnestedet for god musikk - og det gode liv. Ikke minst karnevalet Mardi Gras er en stor begivenhet i den spennende byen, og med stor festivitas hører også deilige drinker til.
En av French Quarters aller mest berømte gater har til og med fått navn etter et av USAs mest foretrukne brennevin - Bourbon Street.
• Vinmonopolets beste amerikanske whiskey
Denne ukens fristende drink stammer fra innehaveren av Sazerac Coffee House i New Orleans, Sewell Taylor, som for mer enn 150 år siden skapte denne drinken basert på den lokale bitteren laget av apotekeren Antoine Peychaud og husets egen cognac.
Da Peychauds Bitter er vanskelig å få tak i bruker man i dag som oftest Angostura Bitter sammen med absint.
Da vinlusens herjinger med vinmarkene i Frankrike på 1800-tallet skapte dette en manko på cognac. Med tiden byttet man derfor ut cognacen i drinken med rugwhisky eller bourbon.
Flere klassiske drinker finner du her
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter