Legger ned i Trøndelag
Skoletilbudet innen restaurant- og matfag i Trøndelagsfylkene krympes.
Redaksjonen
03 Juni 2008 - 11:00
I Sør-Trøndelag var det fra høsten av planlagt et skoletilbud for 224 elever innen restaurant- og matfag, men bare 145 ungdommer har dette som førsteønske.
Også på Vg2-tilbudet er det langt færre søkere enn antallet skoleplasser. Det er altså færre som drømmer om å bli kokk eller konditor enn før.
Disse opplysningene kommer bare kort tid etter at det ble klart at linjen i Sandnessjøen og i Kragerø legges ned.
Legger ned
Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag har vedtatt å redusere skoletilbudet innen restaurant- og matfag.
Planlagte klasser ved Ladejarlen, Skjetlein, Frøya, Hitra og Hemne videregående skoler blir lagt ned.
Dette begynner å bli et alvorlig problem for bransjen.
Færre kokker
Også i Nord-Trøndelag blir det færre kokker i fremtiden. Her er imidlertid ikke reduksjonen i antallet søkere større enn at tilbudene blir opprettholdt.
- Vi kan se en liten nedgang i antallet søkere, men vi kommer i gang med tilbudet ved alle skoler hvor dette er planlagt, sier Frank Sjøli, rådgiver i utdanningsavdelingen i Nord-Trøndelag fylkeskommune til adressa.no.
Bølger
- Med utgangspunkt i elevenes preferanser, må vi se realitetene i øynene, sier rektor ved Ladejarlen, Trond Hofstad.
Han har foreløpig ikke fått endelig beskjed fra fylkeskommunen, men antar at tilbudet vil bli redusert med i alt to klasser og 30 elever fordelt på Vg1 og Vg2.
- Alle typer utdanninger går i trender og bølger. Nå er det muligens en vind som blåser i retning av mer studiespesialisering. Men etterspørselen etter unge med restaurant og matfag er stor, så vi håper at søkningen tiltar igjen, sier Hofstad.
Forsiden akkurat nå