Denne vegetarlasagnen kan selvsagt fylles med det du har av grønnsaker. Også rester. Og om du har fisk- eller kjøttrester du vil bli kvitt, kan du fint legge det til - for ekstra smaksfylde.
Dagens rett
Foto: (Istock)
Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.
26 September 2023 - 23:00
Lasagne med grønnsaker og safran
Fremgangsmåte
- Fyll: Alle grønnsakene skjæres i små terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver.
- Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
- Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
- Hvit saus: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
- Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.
- Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
- Lasagne: Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker.
- Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost.
- Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater.
- Legg saus og plater vekselvis i 4 lag.
- Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen.
- Gratiner på 200°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.
Tips:
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk steinsopp
• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå