Drikke
Langlivet til lavpris

Langlivet til lavpris

Denne baroloen er blant de som gir aller best valuta for pengene.
Aase E. Jacobsen
07 April 2011 - 01:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

 Tre hundrelapper for en vin som Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2009 (50142) er synonymt med røverkjøp. Den har nemlig veldig god og klassisk barolokarakter samtidig som den fint tåler minst 10 år i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fortsatt tradisjonalister
Den eneste som er synd med denne vinen er at den ikke lenger er i basisutvalget (men fortsatt tilgjengelig i noen butikker) og dermed et godt bevis på hvor meningsløs polets sortimentspolitikk kan være. For mer solid og stabil barolokvalitet under 300 kroner enn dette finner du knapt. Men den lar seg altså fortsatt bestille, og nå i en årgang som har den fordelen at den både er tilgjengelig i dag og ikke minst har et godt lagringspotensial og er i en klassisk stil.

Vinen lages av brødrene Osvaldo og Bruno Cabutto som overtok etter faren for noen år siden. Deretter har de endret på en del forhold. Blant annet har de introdusert ståltanker til gjæringen og uttrekkstiden som er redusert til 30 dager. Faren som kjørte en ultratradisjonell stil, lot gjerne drueskallene være med i 45 dager. Men tro ikke at det er en moderne barolostil brødrene står for. For modningen skjer fortsatt i velbrukte store fat. Og det i hele tre år.

Nebbiolofokus
Også Tenuta la Volta Cabutto Barbera d'Alba Superiore 2008 (33121) kjøres i en veldig tradisjonell stil selv om både uttrekkstid og fatmodning er langt kortere. Men den er en veldig god vin i sin kategori. Det er imidlertid ikke gitt at denne vinen forblir i Cabuttos portefølje, for nå gjelder det nemlig nebbiolo for alle penga for de to brødrene. Tidligere var Cabutto "berømt" for din dolcetto fra gamle vinstokker, men den lages (dessverre) ikke lenger. Alle plantene er nå erstattet med nebbiolo, og barbera-plantene ligger  an til å få samme skjebne.

Cabuttos vingård, Tenuta la Volta, ligger høyt og fritt i landskapet, ved 300-400 m.o.h., så vidt innenfor grensen til La Morra, med utsyn til Barolo by. Samtlige vinmarker omkranser vingården, og den gamle borgen, Castello della Volta.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her