Lag drikkekartet på nettet

Nå lanserer Apéritif neste generasjon av verktøyet Drikkekartet på internett. Det betyr at du lett og elegant kan bygge opp ditt eget drikkekart via nettsidene og få det rett ut på printeren eller lagre det slik at du kan sende til trykkeriet.
Redaksjonen
08 Oktober 2003 - 12:00

På Apéritifs bransjesider på internett, Horecanett, har det lenge vært mulig å sette sammen og utforme drikkekartet til spisestedet. I disse dager lanseres en ny og sterkt forbedret versjon der brukervenneligheten er satt i høysetet og resultatet så elegant at du kan levere det direkte til trykkeriet.

Du plukker produkter fra Apéritifs database som inneholder polnummer, epdnummer, grossistnummer og innprisen fra leverandørene (følg link for å se eksempel). Du kan velge om du vil benytte smaksnotatene som ligger i databasen. De er hentet fra den vanlige pollisten til www.aperitif.no og skriver seg fra alle smakingene som bladet gjennomfører. Dermed unngår du å satse på produkter som har fått svak skår.

Er du usikker på hva du skal velge, kan du be om å se eksempelvis alle spanske rødviner som koster mellom 80 og 150 kroner og som har fått tre eller fire stjerner. Med et tastetrykk har du lagt produktet i ditt drikkekart og kan etterpå bestemme deg for hva du skal selge den for. Er det et produkt, du ikke finner i databasen kan du skrive det inn selv.

Selvfølgelig har redaksjonen tenkt på at du kanskje selger vin i glass eller halvflasker. Sett inn prisen (følg link for å se eksempel) du vil ha for produktet i eksempelvis glass og med et tastetrykk kommer det med i drikkekartet ditt.

På forhånd har du valgt hva slags skrifttype og størrelse på skriften du vil ha i drikkekartet (følg link for eksempel). Du har kanskje også på en enkel måte lastet opp logoen til spisestedet slik at det kommer med enten på toppen eller i bunnen eller begge steder hvis du skulle ønske det. Dessuten har du valget mellom tre forskjellige layout fra det helt enkle til det svært så elegante.

Oppdager du mens du arbeider med drikkekartet at du kan har få flasker igjen på lager, legger du produktet i handlelisten (følg link for å se eksempel). Når du er ferdig med å legge til produkter, skriver du ut handlelisten og stater arbeidet med å bestille. Du kan selvfølgelig enkelt stryke produkter og legge til andre i handlelisten.

Drikkekartet kan du hente opp når det måtte passe deg. Selvfølgelig kan ingen andre se det på nettet siden du har eget brukernavn og passord (følg link for eksempel og forklaring). Du velger selv om du vil gi det til andre slik at de også kan ta en titt. Det betyr eksempelvis at du kan sitte på jobben, mens en annen ansatt som kanskje sitter foran pc-en hjemme, kan diskutere både valg av produkter og ikke minst utprisen. Ønsker du å senke eller øke prisen på et produkt er det såre enkelt på et senere tidspunkt.

Når du er ferdig med å legge til produkter kan du selv velge hva slags format du vil ha det ut i. Ønsker du et regneark, får du det i Excel. Vil du ha det som ren tekst, får du det. Vil du ha det med den layouten du valgte, velger du pdf-format. Da vil du også se hvordan det hele arter seg på trykk. Ser du noe du ikke liker, kan du enkelt gå tilbake å rette det. Er du fornøyd, kan du starte printeren eller sende til trykkeriet du bruker.

I mange drikkekart er ofte produktnavn feil stavet. Det slipper du enkelt unna med fordi Apéritif har tatt korrekturen for deg. Det samme gjelder for beskrivelsen av produktene.

Enkelt å bruke
w Du velger layout
w Du velger skrifttyper og størrelse
w Du får logoen din med
w Du velger produkter fra Apéritifs store database
w Du velger om du vil ha med Apéritifs beskrivelse av produktene
w Du ser innprisen og bestemmer utprisen
w Du slipper feilstavinger av navn på drikkevarene
w Du printer det ut med stilig layout eller sender det til trykkeriet
w Du kan når som helst gå tilbake for å endre drikkekartet ditt
w Du kan lage så mange drikkekart du ønsker
w Det koster ingen ting

Gå til www.aperitif.no/horecanett for å lage ditt drikkekart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her