Restaurantdagen ble først arrangert i Finland i mai i år. Da poppet det opp nærmere 40 restauranter i private hjem, kontorer, gater, parker og strender, heter det i en pressemelding. Dagen beskrives som en suksess, og mange popp opp-restauranter gikk tomme for mat, skriver arrangøren.
Førstkommende søndag arrangeres den andre restaurantdagen. I Finland har mer enn 200 endags restaurantdrivere meldt seg med spennende menyer og lokaler, og fenomenet har spredd seg til land som Bulgaria, England og Slovenia.
Restaurantdagen bruker Facebook til å organisere de ulike arrangementene, og hvem som helst kan melde inn sin egen idé og få hjelp til å bygge en popp opp-restaurant. Lister over deltakere og kart blir også laget og publisert på Facebook.
Den første restaurantdagen ble arrangert av ildsjeler fra Helsinki for å oppfordre til lek, utprøving av sprø ideer og for å få alle med en restaurantør i magen å gjøre drømmen til virkelighet - i hvert fall for en dag, heter det i pressemeldingen.