Lærer av Deli de Luca

Deli de Luca er med på den internasjonale "Ten to Watch"-listen. Verden har noe å lære av kjeden, mener analyseselskapet IGD.
Redaksjonen
26 Mars 2007 - 12:00

Konseptet til Deli de Luca er en krysning mellom butikk og delikatesseforretning. Fokuset ligger på god mat og måltidsløsninger. Butikkene dekker publikums behov for direkte konsum og mat til å ta med hjem. De aller fleste butikkene holder åpent 24 timer i døgnet. Konseptet er så bra at kjeden er med på IGDs "Ten to Watch".
 
Deli de Luca er inspirert av konsepter som Starbucks, Sainsbury Local og Marks & Spencer, samt en del andre utenlandske konsepter med tilsvarende profil.
 
Verden kan lære
Og noe riktig må kjeden ha gjort underveis. I rapporten fra IGD trekkes Deli de Luca frem som ett av ti selskaper verden har noe å lære av. Rapporten er skrevet av Jonathan Gunz som er seniorrådgiver i IGD.
 
- Det som skiller Deli de Luca ut fra andre som prøver å gå over bransjegrensene er måten de fremhever produktene på, og ikke minst ledelseskulturen, sier Gunz.
 
Han skryter også av hvordan kjeden driver franchise og tiltrekker seg ung arbeidskraft ved å bygge opp merkevaren.
 
Nye produkter
Deli de Luca har også introdusert en rekke nye produkter i norsk servicehandel. Kjeden får rundt 50 prosent av fortjenesten fra produkter som tidligere ikke var å få kjøpt, skriver Handelsbladet FK.

I dag har kjeden 23 butikker og 325 millioner kroner i omsetning. Deli de Luca har åpnet sin første butikk i Bergen og det har også kommet to nye i Oslo i år. Selskapet mener det er plass til mellom ti og tolv nye butikker i Oslo, og seks, kanskje sju i Bergen.
 
Utenlands
Deretter står Stockholm og København for tur.
 
IGD, som står bak listen, er et velrennomert selskap som driver med forskning og analyse innen matvare- og handelsbransjen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her