Krise for Foster's

Den australske drikkegiganten Foster's sliter, men ikke i Europa.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 15:00

Etter flere år med vekst, tro på fremtiden og fortsatt tillit til et økende marked må det australske selskapet ta noen steg tilbake.
 
Nylig trakk selskapet tilbake salget av vindivisjonen ettersom det ikke fantes noen kjøper.
 
Sparetiltak
Nå må selskapet gjennom omfattende sparetiltak. Flere varemerker kan komme til å forsvinne, vingårder selges og rundt 300 personer må slutte i jobbene sine.
 
Men flere bransjeeksperter er i tvil om det kommer til å slutte der. Med disse grepene håper Foster's å spare en halv milliard kroner i året. Men om ekspertene får rett er dette bare starten på sparingen.
 
Skal separere
Foster's kommer også til å separere øl- og vindivisjonene fra hverandre ettersom vin ikke har solgt i så stor grad som man hadde håpet på.
 
Men det går ikke dårlig overalt. Det er stort sett på hjemmemarkedet og i USA Foster's sliter. I Europa går det bra.
 
Gode nyheter
- Dette er egentlig gode nyheter for oss. Det har vært en lang rekke spekulasjoner, blant annet om storsalg av varemerker. Men slik har det ikke blitt. Det handler mest om en omstrukturering av ressurser i Australia og USA, sier administrerende direktør Jonas Hillergren ved Foster's Nordics til WOW News.
 
Han tror ikke sparingen vil påvirke Sverige og Norden forøvrig.
 
-  Ikke i det hele tatt. Slik jeg ser det rammer ikke dette oss i Europa. Tvert imot, egentlig, ettersom europasjefen er den eneste av de tre regionsjefene som fortsatt har jobben sin. Dessuten er Europa den regionen som går aller best, sier Hillergren.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her