Krav på fem millioner

Bare to måneder etter at Mets i Fredrikstad stengte viser det seg at kreditorene krever fem millioner kroner.
Redaksjonen
12 November 2008 - 17:00

I midten av september stengte Mets i Fredrikstad dørene. Eierne nektet for at en konkurs var under oppseiling.
 
Men i begynnelsen av oktober var det slutt. La Compagnie Mets Rock Cafe AS, kjent som Mets, begjærte seg selv konkurs.
 
Kreditorene har hittil krevd over fem millioner kroner i boet til restaurantbedriften
 
Mangler i regnskapet
Bostyrer Harald Sundby påpeker at det er betydelige regnskapsmangler.
 
Det foreligger riktignok regnskap for 2006, men dette er ikke kontrollerbart, og regnskapsmaterialet for perioden etterpå er nærmest verdiløst.
 
- Styrets årsberetning for 2006 er ikke datert før et stykke ut i 2008, sier Sundby til f-b.no.
 
Store tap
Udekket tap utgjør ved utløpet av 2006 7,5 millioner kroner.
 
Nå mener bostyreren at aktørene bak restaurantbedriften burde ha kastet kortene atskillig tidligere.
 
- Det er neppe særlig tvil om at i alle fall ved utløpet av 2006 burde det fremstått som rimelig klart at det skulle vært begjært oppbud, sier Sundby.
 
Dårlige utsikter
For kreditorene er det dårlige utsikter til å få igjen pengene sine. I følge dokumentene fra konkursåpningen finnes det ikke verdier på mer enn 100 000 kroner til dekning av en gjeld på sju millioner kroner.
 
I følge daglig leder Geir Nilsen er pengene fra sommersesongen brukt til nedbetaling av gjeld.
 
Samtidig har et par større arrangementer vært avholdt uten den store suksessen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her