Baker Hansen relanserer kongefamiliens gamle favoritt, Kongeloff.
Historien om loffen går tilbake til unionsoppløsningen, da dronning Maud hadde sin egen spesielle oppskrift med seg til Norge fra England. Den ble overlevert Baker Hansen, som deretter leverte loffen til slottet daglig fram til kong Olavs død i 1991.
– Det er et stykke norsk matkulturhistorie som nå blir tilgjengelig for alle, sier eier og styreleder Morten Hals i Baker Hansen. Han mener loffen er tradisjonelt bakverk på sitt beste, i en tid der kosthold og matkultur er i endring.
– Verden er blitt vårt matbord. Heldigvis er nordmenns tilnærming til mat og kosthold svært annerledes nå enn da Dronning Maud kom til landet. Et globalisert matfat er likevel ikke det samme som å si at man ikke skal ta vare på vår egen matkultur. Derfor er det morsomt for oss å kunne tilby våre kunder et tradisjonelt produkt med sterk historie.
LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen
Den nye loffen vil være i salg fra førstkommende torsdag i alle Baker Hansens utsalgssteder.
Gir ut jubileumsbok
Etter over 150 års drift er Baker Hansen en institusjon i Oslo. Nå er historien om selskapet blitt samlet mellom to permer.
Historien om bakeriet som ble etablert helt tilbake i 1861 favner vidt. Siden den spede begynnelse på Jernbanetorget i Oslo, etterfulgt av utsalg i Rådhusgaten, Storgata og Universitetsgata, teller nå kjeden 28 butikker i Oslo, Bærum, Drammen og Hønefoss.
Historien om Baker Hansen handler om bakverk, men også om smugling av brød til de innsatte på Grini under krigen og sponsing av bakverk på Fridtjof Nansens ekspedisjoner.
– Å følge utviklingen i markedet er en forutsetning i en bransje som vår. Likevel er det viktig å ikke glemme historien og huske hvor vi kommer fra, og da er en bok som denne en utmerket måte å la kunder, ansatte og andre få innsikt i et unikt stykke bakerihistorie, sier Hals.
LES OGSÅ: Ny kjedesjef skal heve resultatet