Få Ukens vin som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.
Capezzana Monna Nera (9214)er fyldigere enn andre boksviner og innslaget av plommer og solbær samt jordsmonn, krydder og urter gjør at den samtidig har et større aromabilde.
Det som trengs til biffen
Kombinert med god frukt, fin syre og godt tanninbitt, har den det som trengs for at en vin skal fungere sammen med et saftig stykke mørt kjøtt.
Og det enten du velger en fransk vri med béarnaisesaus eller en italiensk med olje og balsamico.
Tagliata er italienernes vri på biffen
Dette er en toscansk vin hvor sangiovese har fått selskap av både merlot, cabernet og syrah. Det forklarer plommene, solbærene og krydderet.
3000 år gamle tradisjoner
Den kommer fra et litt mindre kjent, men ikke mindre klassisk underområde av Toscana, nemlig Carmignano.
Les mer om historiske Carmignano
Her er vintradisjonene svært lange, minst 3000 år gamle. Og Capezzana er den eldste eiendommen som fortsatt er i aktivitet. De første nedetegnelsene er fra år 804. Boksen er kalt opp etter den første eieren av Capezzana, Monna Nera Bonacossi, som fra 1475 førte opp bygningene som i dag danner Capezzana. Fortsatt er det Bonacossi-familien som lager vinene.
I motsetning til mange andre boksviner fra Toscana er denne laget av druer fra husets egne vinmarker.