Klart for finale i kokke-NM

Få med deg en spennende oppvisning i ekte matkunst når det for 15. gang inviteres til Norgesmesterskap i Kokkekunst. Finalene går i Sunnmørshallen, Ålesund, 26. og 27. august, og er som vanlig åpen for publikum.
Redaksjonen
02 Juli 2004 - 08:49

Finalistene i årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er klare. Blant 12 kandidater fra absolutt hele landet finner vi to jenter fra Lofoten og Harstad og fjorårets Norgesmester Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland.

Norgesmester og vinner av kongepokalen kåres fredag 27. august under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Her er årets 12 kandidater:
w Bjørn Cameron Alexander, kjøkkensjef ved "Flavours," Oslo. Oppvokst i Drøbak
w Børge Brekke, kokk ved "Neptun Restauranter," Bergen. Oppvokst i Os
w Jørn Andrè Dahl, kjøkkensjef ved "De Fem Stuer," HPH Rica, Oslo. Bosatt på Leirsund (Akershus). Oppvokst i Oslo.
w Gunnar Hvarnes, soussjef ved "Restaurant Annen Etage," Oslo. Oppvokst i Larvik
w Kari Innerå, kokk ved "En smak av Oliven," Harstad. Oppvokst på Ibestad (Troms)
w Siv Hilde Lillehaug, kokk ved "Nordland Fiskerifagskole," Gravdal (Lofoten). Oppvokst i Vågan og bosatt i Henningsvær (Lofoten).
w Kenneth Løken, soussjef ved Klækken Hotell, Hønefoss. Oppvokst i Herøy (Møre & Romsdal)
w Øystein Vallestad Næss, soussjef ved Quality Hotell Edvard Grieg, Bergen. Oppvokst i Bergen
w Geir Skeie, kokk ved "Mathuset Solvold," Sandefjord. Oppvokst i Fitjar (Hordaland)
w Morten Overgård Svendsen, kjøkkensjef ved "Bryggen Gastronomi," Trondheim. Oppvokst i Steinkjer
w Thomas S. Tangen, kokk ved "Restaurant Victor," Oslo. Oppvokst i Lørenskog (Akershus)
w Kim Valstad, Hotel Bristol, Oslo. Oppvokst i Tønsberg. Bosatt i Stavanger

De 12 edsvorne kvinner og menn er utvalgt blant hele 41 kandidater. Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 26. og fredag 27. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
- Smak teller absolutt mest, bekrefter prosjektleder Bjørn Darup i NM i Kokkekunst.

Dommerpanelet består av profilerte nordiske kokker:
· Harald Osa, Holmenkollen Restaurant, Oslo og Oro Bar & Restaurant, Oslo
· Lasse Lundqvist, Finland
· Gissur Gudmundsson Island, president i den nordiske kokkelauget NCA
· Johan Slettvåg Hoel, Rauma videregående skole
· Odd Ivar Solvold - tredobbelt norgesmester i kokkekunst, Mathuset Solvold, Sandefjord

Les mer om Matfestivalen her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her