KJS sliter med gjeld

KJS Servering har en gjeld på rundt 60 millioner kroner. Nylig ble to av konsernets utesteder slått konkurs.
Redaksjonen
28 April 2008 - 11:00

Etter tyve år i bransjen har Knutsen, Jørgensen & Skjelbred Servering (KJS Servering) slitt med stadig dårligere økonomi de siste årene. Nå står selskapet i fare for å bli kastet ut av Zachariasbryggen i Bergen, skriver Bergens Tidende.
 
Siden regnskapet fra 2004 ble gjennomgått har revisor hvert år påpekt at det er «vesentlig usikkerhet om fortsatt drift».
 
Negativ egenkapital
I 2006 hadde konsernet en negativ egenkapital på 50 millioner kroner. Den samlede gjelden var på 66 millioner kroner.
 
- Vi har gjort mer rett enn vi har gjort feil. Vi oppfatter oss ikke som en død hest, sier administrerende direktør Kåre Bottolfsen.
 
Han mener situasjonen ikke er dramatisk.
 
Bottolfsen forteller at KJS Servering fikk et tilnærmet nullresultat i fjor.
 
Konkurs
Men tidligere denne måneden ble KJS-utestedene Mood og Strædet pub slått konkurs. Eierne ønsket ikke lenger å subsidiere tapsprosjektet Mood.
 
De tre hovedaksjonærene - Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred - har de siste årene gitt flere millioner kroner i aksjonærlån til selskapet.
 
- Vi er komfortable fordi selskapet er godt nok fundert til å ha videre drift, sier Bottolfsen.
 
Dersom KJS nå kastes ut av Zachariasbryggen, vil selskapet etter all sannsynlighet gå konkurs. De seks restaurantene er Frisk Bris, Zachen Pianobar, Klar Bar, Skibet Mex-Tex, Havariet Bar og Flåten Uteservering.
 
Mislighold
Konsernet hadde en ometning på 98 millioner kroner i fjor. Av dette stammet 60 millioner kroner fra de seks restaurantene på Zachariasbryggen.
 
KJS skal i forrige uke ha mottatt en begjæring om å flytte restaurantene ut fra Zachariasbryggen. Det er mellom 150 og 200 mennesker som jobber på disse restaurantene.
 
Det var forretningsmannen Knut-Jørgen Hauge, eier av restauranthuset ved Torgutstikkeren, som sendte oppsigelsen, skriver BT.
 
Etter det BT forstår mener Hauge at KJS har misligholdt leiekontrakten. Hauge skal blant annet være misfornøyd med brannberedskapen og manglende vedlikehold.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her