Hell urtesausen over fisken og la alt annet tilbehør få spille annenfiolin. Det fortjener fersk (eller fryst) norsk torsk.
Dagens rett
Foto: (-lvinst-)
Så enkelt er det å gjøre torsk uimotståelig
Torsken er nå på sitt beste. Derfor trenger den ikke så mye mer enn denne urtesausen ved siden av.
21 November 2023 - 00:00
Vår beste torsk med urtesaus
Fremgangsmåte
- Urtesaus: Surr purre og løk i olje til løken er myk.
- Hell på eplesidereddik og la koke inn.
- Rør inn finhakket persille og gressløk.
- Monter med smør terning for terning.
- Smak til med salt og pepper.
- Torsk: Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over ca 1 spiseskje salt.
- Kok opp en kjele med vann, 2 spiseskje salt, sitronbåter og noen persillestilker.
- Legg fiskestykkene i kjelen og la trekke til fisken er kokt, det tar ca 5 minutter.
- Hell sausen over fisken ved servering.
Tips: Du kan gjerne variere med andre grønnsaker og urter og du kan bytte ris/poteter med brød eller pasta.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå