Dagens rett
Med kebab på menyen blir onsdagen ekstra god
Foto: (semenovp)

Med kebab på menyen blir onsdagen ekstra god

Kebab er for de fleste av oss synonymt med helt fast food. Som du altså kan lage selv - helt fra bunnen av eller med bidrag fra butikken.
10 Januar 2024 - 01:00

Kjøttdeig og de andre ingrediensene har du sikkert hjemme eller finner på nærmeste butikk. For pitabrød, lønner det seg å lete litt ekstra - jo ferskere, jo bedre. Derfor er det å lage dem selv, en god løsning.

Slik baker du pitabrød

Kebab i pitabrød med tzatziki

Kebab i pitabrød med tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen kjøttdeig, salt og krydder til en seig masse.
  2. Form deigen til avlange eller runde pølser/kaker.
  3. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver - men det er ikke nødvendig når du steker dem i panne.
  4. Brun dem i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme.
  5. I mellomtiden varmer du pitabrødene.
  6. Skjær løk og tomat i skiver.
  7. Ha yoghurt/tzatziki inni pitabrødet eller smør den på toppen. 
  8. Legg kebabene oppå eller inni sammen med salat, tomat og løkringer.

Tips: For ekstra autentisk smak, tilsett 1 ts sumac. 

Flere deilige retter med kebab du må prøve

Slik lager du tzatziki 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik baker du pitabrød

Slik baker du pitabrød

Fremgangsmåte

  1. Ha mel i en bolle. Pisk ut tørrgjæren i lunkent vann. Ha i olje og salt og rør det inn i melet. 
  2. Tips:
    Ved å blande inn grovt mel i blandingen, får du en annen type pitabrød.
  3. Kna til fin fast form elastisk og ikke klissete. Enten for hånd eller med kjøkkenmaskin. 
  4. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord, og arbeid til smidig. Del inn i 16 emner og bak dem ut som når du lager rundstykker.  La etterheve i 10 minutter.
  6. Kjevle bollene flate - ca 1 cm. Legg dem på  en stekeplate med bakepapir. La etterheve under kjøkkenhåndkle til nesten dobbel størrelse, ca. 45 min.
  7. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 225 grader i 8–10 minutter.
  8. Pitabrødene blåser seg opp og det er dette som skaper hulrommet i brødene.
  9. Avkjøl på rist.

Del pitabrødene langs kanten og fyll dem med med pålegg, dressing og grønnsaker.  Du kan også pensle med olje og grille rett før servering. 

Se alt det deilige du kan bruke pitabrød til

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget tzatziki

Hjemmelaget tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.
  2. La stå i en halvtime.
  3. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.
  4. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Her er flere retter med tzatziki

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her