Kjøttdeig og de andre ingrediensene har du sikkert hjemme eller finner på nærmeste butikk. For pitabrød, lønner det seg å lete litt ekstra - jo ferskere, jo bedre. Derfor er det å lage dem selv, en god løsning.
Dagens rett
Foto: (semenovp)
Med kebab på menyen blir onsdagen ekstra god
Kebab er for de fleste av oss synonymt med helt fast food. Som du altså kan lage selv - helt fra bunnen av eller med bidrag fra butikken.
10 Januar 2024 - 00:00
Kebab i pitabrød med tzatziki
Fremgangsmåte
- Rør sammen kjøttdeig, salt og krydder til en seig masse.
- Form deigen til avlange eller runde pølser/kaker.
- Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver - men det er ikke nødvendig når du steker dem i panne.
- Brun dem i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme.
- I mellomtiden varmer du pitabrødene.
- Skjær løk og tomat i skiver.
- Ha yoghurt/tzatziki inni pitabrødet eller smør den på toppen.
- Legg kebabene oppå eller inni sammen med salat, tomat og løkringer.
Tips: For ekstra autentisk smak, tilsett 1 ts sumac.
Flere deilige retter med kebab du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik baker du pitabrød
Fremgangsmåte
- Ha mel i en bolle. Pisk ut tørrgjæren i lunkent vann. Ha i olje og salt og rør det inn i melet.
- Tips:
Ved å blande inn grovt mel i blandingen, får du en annen type pitabrød. - Kna til fin fast form elastisk og ikke klissete. Enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bakebord, og arbeid til smidig. Del inn i 16 emner og bak dem ut som når du lager rundstykker. La etterheve i 10 minutter.
- Kjevle bollene flate - ca 1 cm. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. La etterheve under kjøkkenhåndkle til nesten dobbel størrelse, ca. 45 min.
- Stek pitabrødene midt i ovnen ved 225 grader i 8–10 minutter.
- Pitabrødene blåser seg opp og det er dette som skaper hulrommet i brødene.
- Avkjøl på rist.
Del pitabrødene langs kanten og fyll dem med med pålegg, dressing og grønnsaker. Du kan også pensle med olje og grille rett før servering.
Se alt det deilige du kan bruke pitabrød til
Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget tzatziki
Fremgangsmåte
- Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.
- La stå i en halvtime.
- Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.
- Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Her er flere retter med tzatziki
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå