Kårer Det Norske Måltid på TV 2

Arne Hjeltnes og Heine Totland skal jakte norske delikatesser i beste sendetid.
20 September 2011 - 15:15

Tv-serien skal etter planen starte søndag 6. november på TV2. Fem søndager på rad vil programlederne besøke en ny del av landet på jakt etter råvarer, matprodukter og menneskene som står bak.

I løpet av hver episode møter Hjeltnes og Totland kokker, produsenter og andre fagfolk, som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i landet vårt. Tre av disse plukkes ut til et matlag fra sin region, og lagene møtes i en finale der de tilbereder et måltid med utgangspunkt i regionens produkter. Finalen går på luften fra Stavanger søndag 11. desember.

Parallelt med opptakene til serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i Det Norske Måltid. Mens det tidligere har vært åpen påmelding til konkurransen, er det i år regionale nominasjoner. De nominerte produktene blir gjenstand for nøye vurdering og smaking hos en nasjonal fagjury. Et lite utvalg produkter går til finalen, der det kåres vinnere i seks ulike kategorier.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en tv-serie. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Fra 1. oktober er det mulig å følge nominasjonene og se hvem som er på matlaget i de ulike regionene på nettsidene til Det Norske Måltid, www.detnorskemaltid.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her