Kan skjenke lenger

Fra 15. juni til 15. august kan restauranter og utesteder i Fredrikstad holde åpent en halvtime lenger.
Redaksjonen
22 Mai 2009 - 13:00

Dessuten kan man drikke øl både ute og inne like lenge.
 
Skjenkeslutt i helgene fra 15. juni til 15. august er klokken 02.00, og gjestene må ut etter en halvtime.
 
Gleder seg
Petter Eriksen i Restaurantgruppen gleder seg til å kunne ha åpent en halvtime lenger i sommer.
 
Eriksen er spent på hva sommertidene vil si og peker på at de hadde ytterligere en halvtime i fjor.
 
Likevel er han glad for at de får en halvtime lenger enn det de har hatt til nå i år.
 
Problem
Spesialrådgiver i administrasjonsavdelingen i Fredrikstad kommune, Tom B. Johansen, sier at gjestene ofte tok med seg ølglasset ut etter klokken 02.00 i fjor.
 
- Det var et stort problem tidligere, men slike avvik har vi ikke nå lenger, sier Johansen.
 
Petter Eriksen har tidligere uttrykt at han vil jobbe for utvidet skjenketid, og han har ikke gitt opp ennå.
 
Positivt
Eriksen synes likevel det er viktig å trekke frem det som er positivt i forskriften.
 
- Det positive er at vi kan skjenke like mye ute som inne, sier Eriksen til Fredrikstad Blad.
 
I fjor måtte de ha en til to vakter som kun passet på at gjestene ikke tok med seg ølglasset ut etter klokken to. I år slipper de det.
 
- Denne forskriften er enkel og grei å forholde seg til for både ansatte og gjester, sier Eriksen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her