Kalvekoteletter er luksus, men i denne retten må de dele oppmerksomheten med de gode grønnsakene. Du lurer kanskje på hvorfor det ikke er saus til denne retten? Ja, da kan du bare spørre italienerne. Deres svar vil være at saus er unødvendig.
Dagens rett
Foto: (Istock)
Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti er ren luksus
Deilig kalvekjøtt er utgangspunkt for denne helgens meny. Benytt gjerne sjansen til å invitere gode venner på en avslappende sensommermiddag.
31 August 2023 - 23:00
Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti
Fremgangsmåte
- Kalvekoteletter:
Strø salt og pepper på kotelettene. Legg på - Stek dem i olje i panne sammen med frisk rosmarin og hvitløksfedd med skall ca. 2 minutter på hver side.
- La hvitløksfeddene steke videre ved svak varme til de blir myke.
- Du kan også pensle dem med olje og steke dem i grillpanne eller på grillen.
- La dem hvile noen minutter før servering.
- Gratinert fennikel:
Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene. - Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 6-7 minutter. Hell av vannet.
- Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett tomater kuttet i biter og la det småkoke i 5 minutter.
- Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratiner i ovnen 20 minutter på 180 °C.
- Røsti:
Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. - Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
- Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.
Tips: Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.
Mange lekre retter med koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå