Kalkunfilet er et veldig godt alternativ til fredagsbiffen. Følger du oppskriften blir den både saftig og mør.
Dagens rett

Foto: (bernjuer)
Test ut smaken av kalkun med denne oppskriften
Kalkunfilet er en super ingrediens til et smaksrikt måltid. Her i en litt friskere tolkning, men like fullt med en god rødvinsaus til.
22 Desember 2023 - 00:00
Kalkunmedaljong med rødvinssaus

Fremgangsmåte
- Skjær fileten i 3 cm. tykke skiver.
- Ha på salt og grovkvernet pepper.
- Stek medaljongene raskt i smør på hver side og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 5 minutter.
- Topping: Bland sammen.
- Rødvinsaus: Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og eddik.
- La sausen koke inn til omtrent det halve.
- Sil fra løken og pisk inn smør.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell saus i ringer på tallerkener. La mønster ved å dra gjennom ringene med en gaffel.
- Legg på kalkunmedaljongene. Ha på topping og friske urter.
Tips: Server gjerne stekte småløk, kantareller, lettkokte grønnsaker som aspargesbønner eller sukkererter samt duchessepoteter eller fløtegratinerte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå