I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.
Rekord i bærekraft
Elisabeth Kress og Ola Klepp er sammen om alt og brenner for å bruke alt. Sammen har de to hjerteprosjekt, en jente på tre år og den ambisiøse restauranten K2 - som nylig fikk Michelin-stjerne.
Trer ut av skyggen av Chianti Classico
Chianti Colli Fiorentino domineres av lavtliggende vingårder som omkranser Chianti Classico i nord, øst og vest. Felles er en større satsing på økologisk dyrking og turisme. Men også innen Firenze-åsene finnes det store forskjeller.
Ikke bare enda en ny gin
Det tok nemlig Jacob Wilson fem år med finpussing på oppskriften før han var fornøyd med resultatet. Den finnes nå i en ekstra sterk versjon i Norge.
Det ypperste av japansk kokekunst
Kaiseki hos Kichisen og Satoyama-kjøkkenet hos Narisawa er opplevelser som bør inkluderes i enhver reise til Japan. Men det finnes også andre alternative måter å dykke ned i landets aller helligste av det spiselige.
Slik havnet japansk gatemat innendørs
Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.
Om du tror sake mangler terroir-forskjeller, tro om igjen
Akita Seishus brede portefølje av saker, viser til fulle denne drikkens store mangfold og kompleksitet som respons på så vel terroir som forskjell i bryggemetoder.
Gammelt vinområde får ny energi og drahjelp
Østerrike er ikke kjent for å ha lettsolgte navn på sine vinregioner og druesorter. Men like fullt satses det på å bringe Thermenregion opp og fram i lyset etter mange år i skyggen.
Her kan du lese hele utgaven av magasinet
NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)
Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet
Neste nummer av Apéritif kommer 29. august 2023