Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Villa Spinosa Valpolicella Classico 2012 (57746) er en elegant og lettparfymert vin med flott syre og deilig valpolicella-karakter. Perfekt til torsk, enten den er med julestemning eller ei.
Enda mer kropp får du ved å gå litt opp i pris, til superioreutgaven, Figari Valpolicella Classico Superiore 2011 (57745) som nyter godt av den flotte frukten som 2006 ga.
Et veldig godt valg når torsken får følge av animalske ingredienser, som rødvinsaus med kjøttkraft, spekeskinke eller bacon.
Produsenten er Villa Spinosa som holder til i Negrar. De tviholder på klassiske prinsipper, og derfor lager en tradisjonell valpolicellastil med relativt lang modningstid, spesielt for superiorevinene.
De lager også en veldig god ripassovin, Jago Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010 (57744), som først hviler seks måneder i ståltanker etter gjæringen på amarone/recioto-bunnfallet er overstått, deretter 12 måneder i fat, fordelt på en tredel hver av barrique, store franske (tonneau) og store slavonske (botte) fat, etterfulgt av inntil et halvt år i flaske.
Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP