Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Terrenal Cabernet Sauvignon Kosher 2012 (95418)er spansk, men ikke veldig spansk i stilen. Det skyldes først og fremst druesorten, cabernet sauvignon, som vi mer forbinder med Bordeaux og «den nye verden».
Dermed får du en mer fruktdominert vin, men som også har mye karakter fra jordsmonn og bra stofflighet i seg. Samt druetypens forventete tanniner. Som dessuten smaker fortreffelig til årstidens fetere måltider.
Topp til så vel ribbe som juleretter av lam og kalkun.
Tåler lagring
Cabernet-viner trenger vanligvis tid for å mykne, men takket være det gavmilde klimaet i den sørøstre delen av Spania, er tanninene i denne vinen helt modne og avrundete allerede ett år etter framstillingen.
Denne vinen er derfor drikkeklar, men i motsetning til de fleste andre viner i dette prissjiktet, tåler den, og ikke minst vil den ha godt av å ligge noen år til.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.