Julens beste drikke

Aperitif har testet det aller meste av det du kan tenke deg å ha i glasset i jula. Syv tester av i alt 269 produkter gjør at du kan handle inn de beste flaskene.
Redaksjonen
18 Desember 2007 - 12:41

Nå er det på tide å skaffe julebrus til barna, juleøl til både ribbe, kalkun, pinnekjøtt og lutefisk, eller kanskje også sterkere saker til både mat og kos. Uansett hva du er ute etter gjelder det å ikke trå feil i jungelen av alt som finnes i hyllene.

Denne høsten har Apéritifs testpanel smakt seg gjennom det aller meste av det som havner på de juledekte bord. Vi nøyer oss som vanlig ikke med å kun fortelle deg hva du bør kjøpe, men også opplyse om hvilke produkter du gjør lurt i å styre unna.

Lykke til med innkjøpene - og God Jul!

Julebrusen er reddet
 
Årets beste julebrus kommer fra en fjord på Vestlandet. Og det er takket være lokale julebruselskere at den fortsatt er å få kjøpt.

Sødmefylt jul
 
Juleølet har aldri vært så innsmigrende som i år. Men ikke alle er like spennende.

Ta en pause fra cognacen
 
Denne testen av 31 akevitter er vår førjulsgave til deg. Så vet du hva du skal ønske deg til jul - som alternativ til cognacen.

Litt for ung
 
Denne testen er noe skuffende sammenlignet med sist gang Apéritif testet cognac VSOP.

De eldste er best
 
Denne testen dokumenterer med fylde at jo eldre jo bedre for de vellagrete portvinene av typene tawny og colheita.

Stemningsskaper nr én
 
Brut champagne uten årgang er uten tvil den mest populære champagnen og den som i første rekke forbindes med fest og feiring. Dessuten er det en perfekt start på et hvert måltid eller anledning. Vi har testet hele 49 av dem.

Imponerende rent
 
At maksimal renhet er målet for vodkaprodusentene er denne testen av i alt 33 vodka naturell et godt bevis på.

Crème de la crème
 
I denne testen av i alt 22 kremlikører får markedslederen, Bailey's, konkurranse. Best av alle er imidlertid kaffe- og sjokoladelikørene uten fløte.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her