Julens beste drikke

Aperitif har testet det aller meste av det du kan tenke deg å ha i glasset i jula. Syv tester av i alt 269 produkter gjør at du kan handle inn de beste flaskene.
Redaksjonen
18 Desember 2007 - 13:41

Nå er det på tide å skaffe julebrus til barna, juleøl til både ribbe, kalkun, pinnekjøtt og lutefisk, eller kanskje også sterkere saker til både mat og kos. Uansett hva du er ute etter gjelder det å ikke trå feil i jungelen av alt som finnes i hyllene.

Denne høsten har Apéritifs testpanel smakt seg gjennom det aller meste av det som havner på de juledekte bord. Vi nøyer oss som vanlig ikke med å kun fortelle deg hva du bør kjøpe, men også opplyse om hvilke produkter du gjør lurt i å styre unna.

Lykke til med innkjøpene - og God Jul!

Julebrusen er reddet
 
Årets beste julebrus kommer fra en fjord på Vestlandet. Og det er takket være lokale julebruselskere at den fortsatt er å få kjøpt.

Sødmefylt jul
 
Juleølet har aldri vært så innsmigrende som i år. Men ikke alle er like spennende.

Ta en pause fra cognacen
 
Denne testen av 31 akevitter er vår førjulsgave til deg. Så vet du hva du skal ønske deg til jul - som alternativ til cognacen.

Litt for ung
 
Denne testen er noe skuffende sammenlignet med sist gang Apéritif testet cognac VSOP.

De eldste er best
 
Denne testen dokumenterer med fylde at jo eldre jo bedre for de vellagrete portvinene av typene tawny og colheita.

Stemningsskaper nr én
 
Brut champagne uten årgang er uten tvil den mest populære champagnen og den som i første rekke forbindes med fest og feiring. Dessuten er det en perfekt start på et hvert måltid eller anledning. Vi har testet hele 49 av dem.

Imponerende rent
 
At maksimal renhet er målet for vodkaprodusentene er denne testen av i alt 33 vodka naturell et godt bevis på.

Crème de la crème
 
I denne testen av i alt 22 kremlikører får markedslederen, Bailey's, konkurranse. Best av alle er imidlertid kaffe- og sjokoladelikørene uten fløte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her