Johannessen er landets beste kokk

Landslagskokken vant NM i kokkekunst.
Redaksjonen
01 Oktober 2010 - 18:53

Torsdag kveld hevet Ørjan Johannessen Kongepokalen som bevis på at han er Norgesmester i kokkekunst 2010.

Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn 25-åringen fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Johannessen, som er fra Austevoll i Hordaland, er utøver på Det norske kokkelandslaget og medlem av Bergen Kokkenes Mesterlaug.

Nå blir den ferske NM-mesteren vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Bergen juni neste år, skriver nettstedet til Norske Kokkemesteres Landsforening.

Andreplassen gikk til Morten Rathe (28) fra Rica Nidelven Hotell i Trondheim. Han er kaptein på Det norske juniorkokkelandslaget.

Tredjeplassen gikk til Martin Sveian (28). Også han er kokk på Rica Nidelven Hotell.

Årets hovedråvarer var Salma, minst ett valgfritt Tine-produkt og norske belgvekster til forrett, kalv ytrefilet fra Gilde, delikatesseløk og åkersjampinjong til hovedrett og en kremdessert med Valrhona-sjokolade og norske pærer.

Hoveddommer Jacob Magnusson er imponert over nivået NM-deltakerne viste. I juryen fikk han hjelp av Håvard Ravn Larsen, Sven Erik Renaa, Jan Kåre Johansen og Harald Osa på smak og presentasjon. I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Thor Erik Rosvold dommere bak kulissene fra start til slutt. De fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

12 kokker fra Trondheim og sørover var tatt ut til finalen som ble avviklet over to dager i Trondheim under storhusholdningsmessen Meny 2010 i Trondheim Spektrum.

Konkurransen arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og avviklingen av årets finale hadde Trondheim Kokkenes Mesterlaug ansvaret for.

Foruten norgesmester Johannessen deltok følgende i NM i kokkekunst 2010:
• Stig Harris Fagerholt, Straaen Fiskeretaurant/Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger.
• Martin Sveian, Rica Nidelven Hotell, Trondheim.
• Morten Rathe, Rica Nidelven Hotell, Trondheim.
• Mats Lambrechts Valuen, Gamle Raadhus, Oslo.
• Leif Erik Karlsen, Chablis Brasserie & Bar, Trondheim.
• Lukasz Brekke, Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen.
• Christian S. Mathiassen, Charles & De, Sandnes.
• Bjørnar Buserud, Rica Nidelven Hotell, Trondheim.
• Christopher W. Davidsen, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.
• Halvar Ellingsen, Kulinarisk Akademi, Oslo.
• Tor Øyvind Rustaden, Condelica AS, Drammen.

Foto: Ina Haaheim Steinvig

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her