Jesper Høst Norges beste bartender

Jesper Høst Norges beste bartender

Rutinerte Jesper Høst skal sørge for sterk norsk innsats i det kommende verdensmesterskapet i London.
Redaksjonen
06 Juni 2014 - 19:01

Beste norske innsats i den nordiske finalen i Diageo World Class stod Jesper Høst fra No.19 i Oslo for. Han kan nå altså skryte på seg å være Norges beste bartender. Samtidig har han også kvalifisert seg for å representere Norge i verdensmesterskapet for bartendere, World Class Global Finals, også kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet i bartending.

Starter forberedelsene

Her representerer han Norge og Norden sammen med svenske Rikard Enell fra Taverna Brillo og danske Hardeep Rehal fra baren 1105, har han også sikret seg en plass i Diageo World Class Global Final som holdes i Storbritannia i juli.

Nordens beste bartender er det imidlertid Hardeep Rehal som er. Totalt 26 bartendere fra Norge, Danmark og Sverige deltok i finalen. De andre norske kandidatene var: Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca, Elise Olsen, To rom og kjøkken, Jørgen Dons, Raus, Christian Kruse, Bristol bar og Jolanta Malczewska, Holmen Bar.

Jesper Høst gleder seg over seieren, og har allerede satt i gang med forberedelsene til den globale finalen som finner sted mellom 28. juli og 1. august.

Finalen åpen for publikum

- Dette har vært en fantastisk opplevelse, og jeg er så stolt over å representere Norge i den globale finalen. Jeg har lært mye i løpet av konkurransen, og det er flott å se hvordan den skandinaviske cocktail-scenen blomstrer. Mine forberedelser vil begynne med en gang, og jeg har samlet mange gode kolleger for å trene til den globale finalen, sier Jesper Høst.

Under den globale finalen har alle med en interesse for cocktails muligheten til å oppleve masterclasses, temakvelder og selv teste de utfordringene som profesjonelle bartendere står overfor. For første gang i konkurransens seks år lange historie vil finalen i London være åpen for publikum. Nok en god grunn til å legge inn en London-tur i sommerferien.

Jesper Høsts vinnercocktails

Into the Wild Martini drinkoppskrift

Into the Wild Martini drinkoppskrift
Ingredienser

6 cl Tanqueray Ten

1,5 cl manzanilla sherry (infusert med granskudd, koriander, grapefrukt, lime og appelsin)

Fremgangsmåte

Rør alle ingredienser over is og server i en tradisjonell turkopp av tre. Garnér med friske granskudd på en cocktailpinne.

Denne drinken konkurrerte i kategorien The Ultimate Martini Challenge i World Class Nordic 2014.

Denne drinken er inspirert av norsk natur. En aromatizer spredte lukten av skog i hele rommet og drinken er "rørt" i en gammel kaffekjele. Smaksprofilen er basert på sitrus- og krydderblandingen som er unik for Tanqueray Ten, og fremstår ren og klar som en fjellbekk i glasset. Servert på en seng av granskudd.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Jesper Høst

Vurder oppskriften

Jimador Punch

Fremgangsmåte

Lag din egen grapefruktsoda ved å tilsette grapefruktjuice, grønn te og eukalyptussirup i en odastreamer og karboner.

Bland Don Julio Blanco, genepy og grapefruktsoda over is i en punchbolle og pynt med eukalyptus.

Denne drinken konkurrerte i kategorien The Glamour Punch Challenge i World Class Nordic 2014. Punchen er inspirert av jimadorene som høster agavehjertene ute i solen dag ut og dag inn. Jimador Punch er den ultimate tørsteslukkeren etter en lang og fysisk arbeidsdag hvor grønn te, eukalyptus, genepy og den nydelig krydrete Don Julio Blanco virker fantastisk avkjølende og stimulerende.

Sendt inn av Jesper Høst

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage eplekake
Ukens kake

Så enkelt kan du lage eplekake

Du baker rett og slett eplene. Utrolig godt, og en super løsning når du har epler som ingen lenger vil spise.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her