Jasper Kure blir dansk VM-kokk

Jasper Kure vant i går den danske Bocuse d'Or-konkurransen. Dermed skal han til Lyon.
Redaksjonen
31 Mars 2008 - 18:55

Konkurransen ble arrangert på Culinary Institute of Denmark i Aalborg. Jasper Kure ble nummer tre sist gang, men vant altså i år.
 
Kure jobbet i fjor som kjøkkensjef på Brøndums Hotel i Skagen og har trent til konkurransen i flere måneder. I dag er han tilknyttet et cateringselskap i Hellerup.
 
Motstanderen hans var Wassim Hallal fra restauranten Den Japanske Have i Trige.
 
Begge serveringer vakte stor tilfredshet blant de anerkjente kokkene i dommerpanelet. Sammen med 200 gjester fikk de se kokkekunst på høyt nivå.
 
Laks og lam
Begge skulle jobbe med laks og lam. Jasper Kures løsning vant knepent med 489 poeng mot Hallals 482.
 
Kures forrett bestod av saltet laks som bunn for en slags elegant burger med et enormt stykke kongekrabbe over. Østers og karse var også blant innholdet i burgeren. Garnityret var blomkål med muslingkrem og kaviar, samt en rull med purre som inneholdt lettsaltet kammusling, trøffel, dill og sprøtt rugbrød.
 
Glasert lam
Som hovedrett hadde Kure glasert lam med Skagen-skinke rundt. Lammet var pyntet med tyttebær og sitrontimian. Garnityret var gele av gulrot med bunn av gresskar. Til dette serverte han en krokett av brissel med tyttebærmarmelade. Til sist serverte han lammesky og potetmos.
 
Trener videre
Nå skal Kure begynne på det intense treningsprogrammet frem til mesterskapet i Lyon.
 
Dommerpanelet i konkurransen bestod av:
Rasmus Kofoed, Geranium
René Redzepi, Restaurant Noma
Jan Pedersen, Elverdamskroen
Jens Peter Kolbeck, gastronomisk konsulent
Per Hallundbæk, Engø Gård, Norge
Thomas Herman, Restaurant Nimb

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaker med couscous er middag god som noen, særlig når den får følge av raita
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 6

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her