Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Og i fremste rekke står vinene fra Santiago Ruiz og Pazo de Señorans. Som begge representerer kremen fra to av Rias Baixas' underområder og som er så vellykkete at det er umulig å velge én av dem.
Aase JacobsenFoto: Eva Brænd
Masse frukt
Men de er likevel forskjellige. Førstnevnte kommer fra
O Rosal som er det sørligste og tørreste, og Pazo de Señorans ligger i
Val do Salnés, det nordligste og kjøligste underområdet.
En annen forskjell er at sistnevnte er en ren albariño, mens Santiago Ruiz er en blanding av tre druer, albariño, loureiro og treixadura, hvilket er typisk for vinene fra O Rosal.
Det gir seg for Santiago Ruiz utslag i større frukt- og aromabredde. Pazo de Señorans står ikke mye tilbake i rikdom og fylde, men ikke med like mange knagger.
Topp sommervin Felles for begge er at de i
2006-årgang er bedre enn noensinne med masse deilig frukt som balanseres av fin syrefriskhet.
Det finnes knapt noen bedre sommervin, til alt hva sommermenyen kan by på, men kanskje spesielt det som kommer fra havet.
Siden disse vinene er født i et relativt fuktig klima, tåler de derfor godt en regnskur eller kjølig sommervær.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste eller
søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså
én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på
godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt
gratis.
Les mer her (klikk) og bli abonnent.