Burrida di Stoccafisso lages tradisjonelt som en gryte hvor fisken smuldres opp og blandes med grønnsakene. Men klippfisk av høy kvalitet skal ikke ha denne lange kokingen, derfor har vi laget den på en litt annen måte. Men med de samme ingrediensene.
Dagens rett
Foto: (Ekaterina Fedulyeva)
Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.
Redaksjonen
11 Oktober 2024 - 23:00
Italiensk bacalao - Burrida di Stoccafisso
Fremgangsmåte
- Rens fisken for skinn og ben og del den i 10 cm lange stykker.
- Varm opp olivenolje i en kasserolle.
- Tilsett gulrøtter, selleri, ansjos, paprika og krydder og la surre i 5 minutter.
- Ha i hvitvin og la småkoke ved svak varme i ca 20 minutter.
- Tilsett potetbåter, tomater og persille. .
- La småkoke videre til potetene er nesten gjennomkokt.
- Tilsett klippfisken.
- Rør forsiktig av og til slik at tørrfisken ikke fester seg i bunnen.
- La trekke i 10 minutter.
- Tilsett oliven like før servering.
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå