Ingen smørekultur mellom leverandører og Vinmonopolet

Advokat Erling Grimstad presenterte onsdag sin sluttrapport om granskingen til styret i Vinmonopolet. Den omfattende granskningsrapporten konkluderer med at det ikke er avdekket nye alvorlige forhold mellom leverandører og Vinmonopolet og at det ikke er n
Redaksjonen
06 Mai 2005 - 01:00

- Konklusjonene fra den omfattende rapporten fra Vinmonopolet samsvarer med de funnene som ble gjort av VBFs eget granskningsutvalg. Vi er derfor glade for at det nå er klart fastslått at det ikke eksisterer noen såkalt smørekultur mellom ansatte i Vinmonopolet og leverandørene, sier formann i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF), Pål Atle Skjervengen, som tror disse rapportene vil bidra til å gjenopprette tillitten til hele bransjen.
 
Stor lettelse for ansatte
Siden Ekjordsaken ble avslørt i januar har forholdet mellom leverandører og ansatte i Vinmonopolet vært gjenstand for stor oppmerksomhet og spekulasjoner. De omfattende granskningene som er gjennomført i etterkant, viser imidlertid at Ekjordsaken er et enkelttilfelle som ikke er representativt verken for Vinmonopolet eller leverandørene.
- Saken har helt klart vært en stor belastning for både ansatte i våre medlemsbedrifter og hos Vinmonopolet. Vi er derfor glad for at to grundige granskningsrapporter nå slår fast at forholdet mellom leverandører og Vinmonopolet, med unntak av et enkelt tilfelle, har fungert etter intensjonen. For de ansatte er dette en gledens dag de er nå endelig blitt renvasket for spekulasjonene om smøring, sier Pål Atle Skjervengen.
 
Normalisering av forholdet til Vinmonopolet
Som følge av Ekjordsaken har Vinmonopolet avbrutt samarbeidet med leverandørene av vin og brennevin. VBF forventer nå at dette samarbeidet nå vil bli normalisert.
- Rapporten fra Vinmonopolet viser at det ikke har hersket noen ukultur i forholdet mellom ansatte i Vinmonopolet og våre medlemsbedrifter . Vi forventer derfor at det normale forretningssamarbeidet mellom Vinmonopolet og leverandørene nå vil bli gjenopptatt umiddelbart. Alt annet vil være å straffe de leverandørene som hele tiden har arbeidet seriøst og forholdt seg til regelverket, sier Skjervengen.
 
Kilde: VBF.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her