Ingen smørekultur mellom leverandører og Vinmonopolet

Advokat Erling Grimstad presenterte onsdag sin sluttrapport om granskingen til styret i Vinmonopolet. Den omfattende granskningsrapporten konkluderer med at det ikke er avdekket nye alvorlige forhold mellom leverandører og Vinmonopolet og at det ikke er n
Redaksjonen
06 Mai 2005 - 01:00

- Konklusjonene fra den omfattende rapporten fra Vinmonopolet samsvarer med de funnene som ble gjort av VBFs eget granskningsutvalg. Vi er derfor glade for at det nå er klart fastslått at det ikke eksisterer noen såkalt smørekultur mellom ansatte i Vinmonopolet og leverandørene, sier formann i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF), Pål Atle Skjervengen, som tror disse rapportene vil bidra til å gjenopprette tillitten til hele bransjen.
 
Stor lettelse for ansatte
Siden Ekjordsaken ble avslørt i januar har forholdet mellom leverandører og ansatte i Vinmonopolet vært gjenstand for stor oppmerksomhet og spekulasjoner. De omfattende granskningene som er gjennomført i etterkant, viser imidlertid at Ekjordsaken er et enkelttilfelle som ikke er representativt verken for Vinmonopolet eller leverandørene.
- Saken har helt klart vært en stor belastning for både ansatte i våre medlemsbedrifter og hos Vinmonopolet. Vi er derfor glad for at to grundige granskningsrapporter nå slår fast at forholdet mellom leverandører og Vinmonopolet, med unntak av et enkelt tilfelle, har fungert etter intensjonen. For de ansatte er dette en gledens dag de er nå endelig blitt renvasket for spekulasjonene om smøring, sier Pål Atle Skjervengen.
 
Normalisering av forholdet til Vinmonopolet
Som følge av Ekjordsaken har Vinmonopolet avbrutt samarbeidet med leverandørene av vin og brennevin. VBF forventer nå at dette samarbeidet nå vil bli normalisert.
- Rapporten fra Vinmonopolet viser at det ikke har hersket noen ukultur i forholdet mellom ansatte i Vinmonopolet og våre medlemsbedrifter . Vi forventer derfor at det normale forretningssamarbeidet mellom Vinmonopolet og leverandørene nå vil bli gjenopptatt umiddelbart. Alt annet vil være å straffe de leverandørene som hele tiden har arbeidet seriøst og forholdt seg til regelverket, sier Skjervengen.
 
Kilde: VBF.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her