Importert hveteøl og øl av klostertype

Redaksjonen
14 Juni 2007 - 09:27

Hveteøl er for viderekomne - det er opplest og vedtatt. Men er du først hekta, finnes det mange gode alternativer både som tørsteslukker og til matbordet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Importert hveteøl og øl av klostertype

+ (88p)
Sara de Silenrieux (økologisk)
Brasserie de Silenrieux
Belgia
49143 VSD - kr 54,00 (25cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk gul, uklar. Flott duft med mye blomster, sitrus og annen gul frukt samt hvete.
Smak: Fyldig skum i anslaget, flott syre og fruktighet, veldig godt hvetepreg, sitter lenge.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et svært vellaget hveteøl. 88 p
Laget av: Bygg, bukk-hvete, humle
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Chimay Trappist White
Bieres de Chimay
Belgia
32467 Vectura - kr 49,50 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Strågul, uklar. Særpreget duft med en del malt, krydder og litt brentpreg.
Smak: Fyldig anslag, lett sødme, fast godt skum, flott bitterhet og maltpreg utover, sitter lenge.
Bruksområde: Rike retter med lyst kjøtt, også assortert grillet kjøtt.
Vurdering: Et øl for ølkjenneren. 88 p
Laget av: Malt, humle, gjær, sukker, vann
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Westmalle Trappist Tripel
Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Belgia
20217 VSD - kr 54,50 (33cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: mørk gyllen. Parfymert duft med honning, humle, malt og spekemat.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, en del fruktsødme som balanseres av god bitterhet, sitter lenge.
Bruksområde: Krydrete retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Må ikke serveres for varm. 87 p
Laget av: Maltet bygg, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Flaskelagring 6 uker.
Bestill her:

+ (87p)
Slaapmutske Tripel
Brouwerij Slaapmutske
Belgia
10089 VSD - kr 49,00 (33cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Strågul. Fin duft med mye frukttoner som fersken, epler og pærer.
Smak: Fyldig fast anslag med godt skum og en del bittertoner utover, sitter godt.
Bruksområde: Kjøttretter med en del fedme og krydder.
Vurdering: Et rikt øl som trenger mat. 87 p
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 8,10% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Hoegaarden White Beer
S.A. Interbrew Belgium
Belgia
34036 VSD - kr 27,30 (33cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Interbev
Farge og duft: Gullgul, uklar. Svært frisk og fruktig duft med innslag av hvete.
Smak: Bløtt skum i anslaget, god fylde og stor friskhet, snill bitterhet, sitter en god stund.
Bruksområde: Tørsteslukker, sjømat.
Vurdering: Lettdrikkelig hveteøl. 86 p
Laget av: Hvete, humle (Kent Goldings og Saaz), gjær, vann, koriander, revet appelsinskall
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Joseph de Silrenieux Økologisk
Brasserie de Silenrieux
Belgia
49142 VSD - kr 52,00 (25cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gyllen, uklar. Rik fjøsaktig duft med en del krydder, blomster og mye hvetepreg.
Smak: Fyldig anslag, god syre, snill bitterhet, sitter lenge.
Bruksområde: Lyst kjøtt, også lam.
Vurdering: Et hveteøl med mye karakter. Ikke for nybegynnere. 86 p
Laget av: Bygg, spelt, humle
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Leireken Witte Spelt
Guldenboot
Belgia
56265 VSD - kr 52,00 (25cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gullgul, uklar. Frisk duft med en del tuttifrutti, blomster, sitrus og tydelig hvetepreg.
Smak: Syrlig anslag, ren og god med fyldig bløtt skum, fine hvetetoner mot slutten.
Bruksområde: Røykt fisk eller kjøtt.
Vurdering: Et vellaget hveteøl. 86 p
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:
flaske_id(-1)

÷ (83p)
Erdinger Weissbier
Erdinger Weissbräu
Tyskland
7805 Vectura - kr 39,90 (50cl)
Basisutvalg(Grunnsortiment)
Strag
Farge og duft: Gullgul, litt uklar. Noe malt- og eplearomaer i duften.
Smak: Lett sødme i anslaget, mye eplepreg, bløt syre, ok bitterhet, sitter en stund.
Bruksområde: Sjømat.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. 83 p
Laget av: Hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 5,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tankoppbevares 5-7 uker før tapping og salg.
Bestill her:

÷ (81p)
Erdinger Champ
Tyskland
33 cl
4,7 %
Strag
Farge og duft: Lys gul. Ren frisk duft.
Smak: Lett friskt anslag, lett fylde, sitter noe.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Svært lettdrikkelig med dempet karakter. 81 p

 (74p)
Kronenbourg Blanc
Frankrike
33 cl
5 %
Kun Horeca
Brewery Int.
Farge og duft: Lys uklar gul. Mye sitrus/lime i duften.
Smak: Følger duften, m,ye skum, litt vel kunstig sitruspreg, høy syre, lav bitterhet, blir slapp og noe vannaktig.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: For den som ikke liker øl. 74 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her