Ikke eksklusivt

Midtåsen koster for mye å leie for den vanlige sandefjording. Det hevder en mann som ville bestille bryllup. Bare tull, mener Odd Ivar Solvold.
Redaksjonen
19 November 2007 - 23:25

Midtåsen i Sandefjord er nærmest et begrep. Det er nemlig skipsreder Anders Jahres tidligere bolig det er snakk om. Da Jahres enke døde kjøpte kommunen eiendommen og driften av stedet er det altså Odd Ivar Solovold som står for.
 
Solvold avviser på det sterkeste at stedet er for dyrt å leie.
 
For alle
-Vi gjør vårt ytterste for at dette skal være et sted der absolutt alle kan leie seg inn, sier Solvold til Sandefjords Blad.
 
Han ble svært overrasket over å høre at noen synes det er dyrt å leie Midtåsen til bryllup.

Må ha overskudd
Med 50 gjester koster det 6 000 kroner å leie Midtåsen for en kveld. Da har man hele stedet eksklusivt for seg selv.
 
- Dersom noen synes 6 000 kroner er eksklusivt og dyrt, så er det det. Hvis 10-20 personer ønsker å leie stedet en kveld, øker prisen til 10 000 kroner. Vi skal drive dette stedet slik at det går med økonomisk overskudd, sier Solvold.
 
Han er ikke redd for å fortelle hva det koster å leie seg inn på Midtåsen.
 
- Et bryllup ligger på pluss/minus 1.200 kroner pr. kuvert. For en slik pris får man leid Midtåsen også. Det som er det unike med Midtåsen er at man får ha stedet helt for seg selv når man leier det. Og det er eksklusivt. Man får ikke den samme eksklusiviteten når man leier enten et klubbhus, et samfunnshus eller leier på et hotell, sier Solvold.
 
Fredet
Midtåsen er totalfredet, og dette legger klare begrensninger i bruken av stedet.
 
- Vi skulle gjerne lagt inn et ekstra toalett eller bygget om slik at vi kunne tatt to selskaper på samme kveld. Men det har vi ikke anledning til, sier Solvold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her