Om lagring av champagne fra Champagne. Korken som brukes til å tette en champagneflaske har en helt annen oppbygging enn en kork til stille viner. Den er riktignok sylindrisk idet den føres ned i flaskehalsen, men blir presset svært hardt sammen. Dette medfører at etter lagring og korken tas ut ser den ut som en champignon. Den styrkes ved å holdes på plass med en metallstreng. Hvis en vanlig kork ble presset slik sammen ville korkcellene skades og fleksibiliteten ødelegges. Dette ville ført til luftinngang og lekkasjer. En champagnekork som skal motstå et trykk i flasken likt med trykket i hjuldekket på en stor buss, er sammenlimte korkbiter. Det er kun endeflaten mot vinen som er hel kork. En stor fordel med dette er bl.a. at det er sjelden korksmak (mindre konsentrasjon av det kjemiske stoffet som forårsaker den dårlige smak) og at flaskene kan lagres stående.
På grunn av det høye trykket har undersøkelser vist at liggende flasker får en mer treaktig struktur enn den fleksible champignonformen. Derfor anbefaler champagneprodusenter i dag (år 2000) å oppbevare champagneflasker stående. Noen av oss som har vært heldige til å få åpne en gammel flaske har erfart dette. Før oppbevarte man nemlig flaskene liggende med korken inne i oppstikningen i flasken foran.
I dag (år 2023) anbefaler imidlertid foreningen for champagnehusene (CIVC) at champagne lagres liggende som annen vin med (natur)kork.
Kald temperatur er alltid en fordel for all vin. Husk bare på Heidsick 1907 som ble hentet opp nylig fra Østersjøslammet utenfor Stockholm. Fire grader siden 1916. Den smakte honningaktig, men behagelig. Vi snakker da om lagringstid som ikke er aktuell for spørreren.