Så smaksrik blir det at du kun trenger godt brød ved siden av. Siden det fortsatt er sommer og ferietid, er det ekstra bonus at den lager seg selv i ovnen. Synes du det er for mye hvitløk, kan du fint halvere mengden, men ikke dropp den helt.
Dagens rett
Foto: (mstahlphoto)
Fyll en leirgryte med sesongens grønnsaker, masse hvitløk og en kylling og du er i smakshimmelen
Kylling tilberedt i leirgryte blir ekstraordinært saftig. Med sesongens ferske hvitløk og grønnsaker blir den proppfull av smak.
31 Juli 2024 - 23:00
Hvitløkskylling i leirgryte
Fremgangsmåte
- Legg leirgryten i kaldt vann i 20 minutter.
- Fyll kyllingen med hvitløkbåter og bladpersille.
- Bind bena sammen med en hyssing.
- Gni inn med salt og pepper.
- Pensle med smeltet smør.
- Legg kyllingen leirgryten sammen med grønnsakene.
- Legg på lokket og sett den inn i kald ovn.
- Skru opp temperaturen til 200 °C og la retten stå i ca. 1¼ time.
- Server kyllingen og grønnsakene med stekesjyen og godt brød.
Tips: Om du ikke har gryte med lokk kan du dekke med alu-folie. Da beregner du litt kortere tid.
Prøv noen av disse lekre gryterettene
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå