Hvit rom med smak

Redaksjonen
17 August 2007 - 12:53

De smakstilsatte romene, enten det er frukt eller krydder, har etter hvert fått mange tilhengere blant bartendere. Det ofte intense aromabildet stiller imidlertid større krav til kontroll over komposisjonen, en stø hånd og finstemt smak med andre ord.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Hvit rom (med smak)

+ (88p)
El Dorado Spiced Rum
Demerara Dist.
Guyana
43954 Vectura - kr 269,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik flott duft av fat, trevirke, sitrus, krydder, vanilje, småkaker og sjokolade.
Smak: Fint imøtekommende anslag, gode fattoner, følger ellers duften godt, sitter lenge og vel med alle aromaene fra duften. (UÅ)
Bruksområde: Trenger tropisk fruktjuice i blandingen.
Vurdering: En kraftig spiced rum. 88 p (UÅ)
Laget av: Melasse, div. Krydder
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Bacardi Razz
The Bacardi Comp.
Bahamas
42802 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Klar. Frisk fruktig duft i retning tutti frutti og røde bær.
Smak: Søtlig bringebæranslag, ren rund og relativt intens, sitter lenge med godt bringebærpreg i ettersmaken. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Når du trenger mye bringebæraroma. 86 p (UÅ)
Laget av: Bacardi rom, naturlig bringebær konsentrat
Alkoholinnhold: 32,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Captain Morgan Spiced Gold
Captain Morgan Rum Distillers
Jamaica
30658 VSD - kr 274,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Bryn gyllen. God søtlig duft av trevirke, vanilje, sjokolade og noe sitrus.
Smak: Følger duften, ganske intens, tydelig romkarakter med mye vanilje i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Bør blandes.
Vurdering: Mye søte aromaer gjør at den trenger en del friskhet i blandingen, gjerne i form av sitrus. 85 p (UÅ)
Laget av: Melasse, diverse kryddere
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Varen er fatlagret.
Bestill her:

(84p)
Cruzan Tropical Mango
Cruzan Rum Dist.
USA
46472 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar. Tiltalende duft med mye tropisk frukt, særlig mango og banan.
Smak: Følger duften, en del sødme, snev av kokos, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Tropiske drinker.
Vurdering: En skikkelig tropisk kompott. 84 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør og frisk naturlig mango smak.
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Cruzan Tropical Citrus
Cruzan Rum Dist.
USA
46474 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar.Fin frisk duft av sitron, appelsin, mandarin og mandel.
Smak: En del sødme i anslaget, mye mandarinpreg og -sødme i midten, strammer seg noe inn mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: Romdrinker hvor mye sitrus er ønsket.
Vurdering: En ganske rund men likevel ren og god rom. 84 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør, og frisk naturlig sitrussmak.
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Bacardi Limón
K. Martini & Sohn
Bermuda
12186 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Bacardi-Martini
Farge og duft: klar. Svake sitrustoner, særlig lime samt noe mokka.
Smak: Friskt sitronanslag, som duften, en tanke kunstig, men sitter en stund med noe sitrusfedme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Må blandes.
Vurdering: 82 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 32,0% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Cruzan Raspberry
Cruzan Rum Dist.
USA
48194 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar. Fruktig duft med røde og mørke bær, særlig solbær.
Smak: Søtlig anslag, ok bærpreg, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Miksing.
Vurdering: Grei nok. 78 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør, bringebær
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Sailor Jerry
William Grant & Sons
Cuba
48014 VSD - kr 289,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Lys brun. Røyk, sitrus, mørk karamell, krydder og sjokolade i duften.
Smak: Rik litt fet stil, følger duften, men blir litt vel søt og tung med mye krydder, særlig kanel som stikker ut. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med mye friskhet.
Vurdering: I tyngste laget. 77 p (UÅ)
Laget av: Melasse
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her