Claudio Boggione Barolo Brunate 2015 er rett og slett nydelig stor og deilig frukt og flott syrlighet, aromatisk med delikat toner og samtidig god kraft.
Den er altså en lekkerbisken av en barolo allerede, og har samtidig et veldig god lagringspotensial. Minst 12 år.
Slik en vin fra denne perfekt beliggende vinmarken skal ha. Den mye omtalte årgangen 2015 gjør også sitt til at alt lå til rette for at dette skulle bli en så god vin.
Claudio Boggiones parsell ligger i den østligste delen av Brunate, på grensen til cru-et Boiolo. Her er skråningen sørvendt med en lett østlig sving. Som i alle La Morra-vinmarker er jordsmonnet sandholdig og med avleiringsjord, men har også en god andel av den hvite kalkholdige leira, som bidrar til å gi barolo sin intense struktur.
Parsellen er plantet i 1957 av Antonio Boggione, bestefaren til Claudio som driver vinmarken i dag. Den er dermed en av de eldste i denne mye omtalte vinmarken. Familien leverte tidligere druer til de beste baroloprodusentene, inntil Claudio tok over i 2006. Siden det har han lagt om til økologisk jordbruk og jobber helt manuelt i så vel vinmarker som vinkjeller.
Gjæringen finner sted i sementtanker med druenes egne gjærsopper og framstillingen er av den tradisjonelle typen, som betyr 3-4 ukers uttrekkstid og modning i 3000 liters velbrukte eikefat.
Claudio har bare en parsell og det i Brunate på 1,1 hektar og av druene derfra den lager han bare en vin. Baroloelskende nordmenn får altså en tredel av de ca 6000 flaskene han produserer. Det er litt kult å tenke på.
Se de andre Brunate-ene på polet
Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev
Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her
Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang. Den som venter på noe godt....