Hvem vinner tur til Frankrike?

Oppskriftene har strømmet inn til VG Nett og Apéritifs store konkurranse NM for amatørkokk. Nå er den slutt, og den som har sendt oss sin beste ørretoppskrift vinner en tur til Frankrike. Vinneren kåres 25. september
Redaksjonen
05 September 2005 - 12:00

Her ser du hva og hvem du konkurrerer med, dagens leseroppskrifter i uken som gikk - og vi fortsetter med å kåre en slik fram til mandag 12. september. Alle bidrag er selvsagt med i utvelgelsen av finalister til finalen den 25. september.
Tirsdag 30.08.05: Ørret à la villskog
Onsdag 31.08.05: Ørret i pakke
Torsdag 01.09.05: Ørret med rotgrønnsaker
Mandag 05.09.05: Spicy ørret med tzatsiki
Fredag 09.09.05: Orientalsk ørret
Mandag 12.09.05: Limemarinert ørret

Konkurransen er nå over. Vinneren kåres under All verdens vin den 25. september.

Det er Apéritif og VG Nett i samarbeid med Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen og NM for amatørkokker. En jury fra Gastronomisk Institutt plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum 25. september under messen All Verdens Vin, der de vil ha hver sin kokk fra instituttet ved sin side. Akkurat som på TV, med scene og det hele og tv-kokken Ole-Martin Alfsen som programleder.

Reglene for å delta er veldig enkle
Du skal lage en hovedrett med ørret. For øvrig er det fullstendig opp til deg. Ørreten kan kokes, stekes, spekes, graves, grilles - eller spises rå?. Hvilke andre råstoffer kan brukes? Du bestemmer. Kun fantasien setter grenser. Med andre ord. Du har absolutt alle muligheter til å være kreativ når du komponerer din rett. Selvfølgelig forutsetter vi at retten er selvkomponert.

Er du faglært kokk eller arbeider du som kokk, kan du ikke delta.

Konkurransen er nå over. Vinneren kåres under All verdens vin den 25. september.

Spennende premie til vinneren
Vi lover vinneren en helt spesiell opplevelse og ikke minst en premie utenom det vanlige: Langweekend i Cognac for to personer hvor dere er gjester hos familien Bache-Gabrielsen (klikk for artikler).

Program:
● Omvisning hos Bache-Gabrielsen
● Prøvesmaking med Kjellermester Jean-Philippe Bergier
● Middag med Bache-Gabrielsen
● Besøk hos en av deres destillatører
● Besøk hos deres eikefatleverandør
● Guidet tur i regionen og selvfølgelig tid til fri disposisjon
Reisen inkluderer fly, hotell og måltider.
 
Du kan også vinne en blender og andre hendige kjøkkenapparater fra Wilfa.
 
Vi deler også ut bokpremier:
SPIS MEG
En kokebok laget med kjærlighet til havet og dets mangfold av fisk og skalldyr.

Dette er en stor og flott fiskekokebok med lekre fiskeretter for alle fiskeglade, utgitt av Schibsted.

Disse sponser også NM for amatørkokk:

Juryen
Foruten norgesmester i kokkekunst 2005 Erling Stenersen Sundal skal ansvarlig redaktør og matspaltist Aase E. Jacobsen fra Apéritif og matfaglig konsulent Ingebjørg Moe fra Eksportutvalget for fisk som jury ha sitt ord med i laget. De skal plukke ut to finalister som møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 25. september. De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste amatørkokken og sender dermed vinneren med følge til Bache-Gabrielsen.

Siste frist 12. september
Du må sende inn oppskriften din innen 12. september. Vil du sende med et bilde av retten, har du alle muligheter til det, men det er absolutt ingen betingelse for å delta.

Hverdag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.

Les dette før du sender oppskriften din
VG Nett og aperitif.no forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du lese mer om ørret og samtidig la deg inspirere av 15 flotte ørret-oppskrifter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør en liten vri med vossakorven
Dagens rett

Gjør en liten vri med vossakorven

Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her