Hvem vant Smoothie-konkurransen?

Det kom inn flere enn 500 forslag til vår store smoothie-konkurranse. Kreativiteten var det ikke noe å si på, og her får du se finaleoppskriftene samt hvem vinneren ble.
Redaksjonen
01 Juli 2005 - 11:16

Tonje Elisabeth Gjølstad fra Vestskogen vant førstepremien i konkurransen om "Sommerens beste smoothie": Smoothie med skummet kulturmelk. Høres det kjedelig ut? Prøv selv! Den er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig og gir en deilig mettende følelse. Med denne på menyen har Tonje gått ned 22 kilo på under 6 måneder!

En smoothie skal som navnet antyder være myk og fyldig i konsistensen med balansert sødme og friskhet. Den skal dessuten være god og kald. Samtidig bør en smoothie ikke kreve for mye forberedelser eller ingredienser som ikke er å finne i en velassortert matbutikk.

Juryen endte opp med tre klare finalister som smaksmessig skiller seg ut, ikke bare fra de andre kandidatene men også fra hverandre. Selv om samtlige tre holder høy klasse, tok Smoothie med skummet kulturmelk innersvingen på smaksløkene. Ikke fordi den har så stor smaksbredde men fordi den gir lyst. Duften er innbydende. I munnen er den fyldig, myk og samtidig stofflig. Den er akkurat passe søt og passe syrlig samtidig som den gir en deilig mettende følelse. Dette kan trygt anbefales som alternativ til så vel frokost som mellommåltid. Dessuten er konseptet svært fleksibelt siden de fleste frukttyper fungerer. Aller best blir den med frossen frukt siden det gjør konsistensen ekstra luftig og kremaktig.

En sterk utfordrer er Blå Salto som rent ingrediensmessig krever mer planlegging. Men ikke mer enn at det er overkommelig de fleste steder i landet. Duften er fristende. Den er bløt, kremet og fluffy med behagelig syrlighet og perfekt sødme. Den er lett samtidig som den gir fin metthetsfølelse.

Tredjebest er Dagens Delight som noe mer voksen i smaken. Stangsellerien gir en fin lett krydret ettersmak samtidig som den er frisk og lett kremet. Sødmen er dempet, noe som gir en opplagt følelse av sunnhet.

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Jury
I juryen satt: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

Konkurransen var et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blå Salto

Blå Salto

Fremgangsmåte

Ha frosne bringebær og blåbærene i blenderen. Skrell og del avokadoen, rens litciene og ha i blenderen. Fyll på med druejuice og yoghurt og mix til en kremet konsistens og voila: smoothien er klar til å nytes i høye glass.

Tips: Dryss gjerne litt havregryn på toppen.

Her finner du flere oppskrifter med  smoothies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Lena Mari Nilsen, Røyken

Vurder oppskriften

Dagens Delight

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender til det er blitt en fin tykk masse. Hvis du ønsker det litt søtere kan du ta i litt sukker.

Skjær par jordbær i skiver og legg på toppen, eller del dem i to og heng dem på kanten. Ha gjerne en stangselleri i.

Som pynt kan du også bruker en kremklatt eller en kule yoghurtis. En ordentlig nam-nam-smoothie.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inger Sommer, 1415 Oppegård

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her