Hvem vant Smoothie-konkurransen?

Det kom inn flere enn 500 forslag til vår store smoothie-konkurranse. Kreativiteten var det ikke noe å si på, og her får du se finaleoppskriftene samt hvem vinneren ble.
Redaksjonen
01 Juli 2005 - 12:16

Tonje Elisabeth Gjølstad fra Vestskogen vant førstepremien i konkurransen om "Sommerens beste smoothie": Smoothie med skummet kulturmelk. Høres det kjedelig ut? Prøv selv! Den er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig og gir en deilig mettende følelse. Med denne på menyen har Tonje gått ned 22 kilo på under 6 måneder!

En smoothie skal som navnet antyder være myk og fyldig i konsistensen med balansert sødme og friskhet. Den skal dessuten være god og kald. Samtidig bør en smoothie ikke kreve for mye forberedelser eller ingredienser som ikke er å finne i en velassortert matbutikk.

Juryen endte opp med tre klare finalister som smaksmessig skiller seg ut, ikke bare fra de andre kandidatene men også fra hverandre. Selv om samtlige tre holder høy klasse, tok Smoothie med skummet kulturmelk innersvingen på smaksløkene. Ikke fordi den har så stor smaksbredde men fordi den gir lyst. Duften er innbydende. I munnen er den fyldig, myk og samtidig stofflig. Den er akkurat passe søt og passe syrlig samtidig som den gir en deilig mettende følelse. Dette kan trygt anbefales som alternativ til så vel frokost som mellommåltid. Dessuten er konseptet svært fleksibelt siden de fleste frukttyper fungerer. Aller best blir den med frossen frukt siden det gjør konsistensen ekstra luftig og kremaktig.

En sterk utfordrer er Blå Salto som rent ingrediensmessig krever mer planlegging. Men ikke mer enn at det er overkommelig de fleste steder i landet. Duften er fristende. Den er bløt, kremet og fluffy med behagelig syrlighet og perfekt sødme. Den er lett samtidig som den gir fin metthetsfølelse.

Tredjebest er Dagens Delight som noe mer voksen i smaken. Stangsellerien gir en fin lett krydret ettersmak samtidig som den er frisk og lett kremet. Sødmen er dempet, noe som gir en opplagt følelse av sunnhet.

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Jury
I juryen satt: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

Konkurransen var et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blå Salto

Blå Salto

Fremgangsmåte

Ha frosne bringebær og blåbærene i blenderen. Skrell og del avokadoen, rens litciene og ha i blenderen. Fyll på med druejuice og yoghurt og mix til en kremet konsistens og voila: smoothien er klar til å nytes i høye glass.

Tips: Dryss gjerne litt havregryn på toppen.

Her finner du flere oppskrifter med  smoothies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Lena Mari Nilsen, Røyken

Vurder oppskriften

Dagens Delight

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender til det er blitt en fin tykk masse. Hvis du ønsker det litt søtere kan du ta i litt sukker.

Skjær par jordbær i skiver og legg på toppen, eller del dem i to og heng dem på kanten. Ha gjerne en stangselleri i.

Som pynt kan du også bruker en kremklatt eller en kule yoghurtis. En ordentlig nam-nam-smoothie.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inger Sommer, 1415 Oppegård

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her