Hvem tar prisen?
Nå har du muligheten til å foreslå kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2009.
Redaksjonen
20 April 2009 - 15:25
Prisen er knyttet til personer som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.
I årets tildeling har juryen et ekstra søkelys på eventuelle kandidater innen tematikken mat og helse.
Fagjury bestemmer
Det er en fagjury som vil avgjøre hvem som hedres med årets matkulturpris.
For at juryen skal få gjort en god og rettferdig vurdering av kandidatene må forslagene begrunnes.
En slik begrunnelse kan innholde en kort presentasjon av kandidaten, hva som er særegent ved vedkommende, om kandidaten har et spesialfelt eller et varemerke.
Matkultur
Begrunnelsen kan også inneholde opplysninger om hvordan kandidaten formidler norsk matkultur, sunt kosthold, bruken av råvarer og hvordan kandidaten knyttes til tematikken mat og helse.
Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris er:
2008: Matjournalist Tove Diesen
2007: Osteprodusent Pascale Baudonnel
2006: Høgskolelektor Gerd Tomter Løvaas
2005: Høgskolelærer Bodil Nordjore
2004: TV-kokk Wenche Andersen
2003: Kokk Harald Osa
2002: Matjournalist Borghild Fiskå
2001: Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten
2000: Produsent Arnt Harald Stange
1999: Matjournalist/husstellærer Åse Strømstad
1998: Kokk Arne Brimi
1997: Kulturjournalist Henry Notaker
1996: Dr.med. Ingvar Hjermann
1995: Professor Jan Raa
1994: Mag.art. Astri Riddervold
Forslag kan sendes til aase.stromstad@c2i.net.
Fristen for innsendelse av kandidater er 10. mai.
Prisutdeling skjer under Kokebokens Dag fredag 5. juni på Åker gård.
Prisen består av et reisestipend på 30.000 kroner og et diplom.
Forsiden akkurat nå