Høstgodt til lavpris

Et for meg godt gammelt bekjentskap som er i bedre form enn før, og nå med følge av en noe mer påkostet versjon. Begge til svært så gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
26 November 2008 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Da jeg første gang smakte Ch. Bellevue la Forêt, ble den trolig valgt ut fra en kombinasjon av romantisk navn og lav pris, på ryggsekktur gjennom Sørvest-Frankrike for altfor lenge siden. At det var en lykkelig kombinasjon, er det at jeg kommer tilbake til den med jevne mellomrom, et godt bevis på.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Fornuftig jordbruk
Og den beviser fortsatt, riktignok som 2006-årgang, selv når vi ser bort fra det rent emosjonelle. For siden den gang er kvaliteten blitt mye bedre. En ny generasjon, Diane Germain, har overtatt ansvaret for denne ikke ubetydelige eiendommen på 112 hektar som faren, Patrick, har bygd opp siden 1974 da han kom tilbake fra Nord-Afrika. Praksisen i vinmarken er oppdatert til langt mer fornuftig omgang med plantevernmidler.

I år har den irske forretningsmannen Philip Grant kjøpt opp eiendommen, men Diane fortsetter som teknisk direktør, og sammen vil de forhåpentligvis sørge for at kvaliteten løfter seg ytterligere.

Både Ch. Bellevue la Forêt 2006 (33051) og i enda større grad Ch. Bellevue la Forêt Royal 2006 (51124) er flotte representanter for både produsent og område. Veldig gode matviner til en lang rekke av sesongens gode kjøttretter.

Parfyme og lær
Og selv om Fronton som region sier de færreste noe som helst, og om noe, kanskje mest oppleves som Bordeaux' bakevje, har området en aldri så liten juvel. Og den heter negrette. Denne druen dyrkes ikke så mange andre steder, og her som i Gaillac er den dominerende i miksen. Som også innebærer cabernet franc og sauvignon, syrah og gamay.

Negrette kjennetegnes som navnet antyder av en dyp farge. I følge ampelografen Galet tilhører druen samme familie som pinotene. Men antas også å ha noe med andre druer som mouvédre og malbec. Felles med disse er den parfymerte karakter druen gir til vinen samt det læraktige preget den får med lagring. Ikke en vin det er noen vits i å vente lenge på, den smaker fortreffelig som purung også, men den utvikler seg fint i inntil fem-seks år for de beste versjonene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Topp pizzaen med steinbit og grillede grønnsaker
Dagens rett

Topp pizzaen med steinbit og grillede grønnsaker

En uvanlig, men ikke desto mindre vellykket kombinasjon er denne pizzaen med både fisk, grønnsaker, pesto og hjemmelaget gressløkolje.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her