Takeaway
Holder grytene varme med takeaway

Holder grytene varme med takeaway

Krise skaper nye muligheter: når du er lei av å lage all maten selv – bestill takeaway fra restaurantene. Her finner du oversikten som vi oppdaterer kontinuerlig.
Aase E. Jacobsen
05 April 2020 - 01:19

Restaurantene er blant virksomhetene som merker koronakrisa aller mest. Mens du venter på at situasjonen skal bedres, og du igjen kan nyte et måltid på restaurant, kan du overlate matlagingen til dem. Kanskje som et av disse vanskelige ukenes høydepunkter. 

Mange restauranter har stengt og sendt alle ansatte ut i permittering. Andre bruker takeaway som en mulighet for å få omsatt alle de gode råvarene de har kjøpt inn. Så restaurant-takeaway er også en måte å redusere matsvinnet på. 

Matpakker og ferdig middag

Stengingen av restaurantbransjen skjedde over natta, og mange hadde ingen mulighet til å tilpasse seg de nye forholdene. Blant annet er det utfordrende å finne en distribusjonsløsning for dem som ikke har egne sjåfører eller er tilknyttet Foodora, Wolt eller Just Eat.

Lavagruppen holder fem av sine 14 restauranter åpne for takeaway, Brutus, Smalhans, The Golden Chimp og Katla, mens Handwerk Vulkan holde åpent fredag til søndag i perioden fremover, ifølge Anders Braathen i Lava Oslo. De har ingen utleveringsordning, per nå i alle fall, så her må maten hentes hos restauranten. 

Brutus vurderer som så mange andre situasjonen fra uke til uke, men inntil videre tilbyr de dagens middag for 200 kroner som er alt fra kebabtallerken til bacalao mandag til fredag. Og den varierer altså daglig. 

Fredagsmenyen første uke var Spicy pork belly sandwich og vegetaralternativet byggsalat og sylta egg. - Vi jobber med et fastere opplegg som vi starter opp med fra neste uke, sier Jens Føien som for tiden er Brutus' kundeservice.

Colonialen i Bergen tilbyr pakker med helgehygge fra sitt Fetevare-utsalg og hjemkjøring for dem som ønsker det. Pakkene inneholder spekemat, oliven, oster, søtt til ost og surdeigbrød. Eller alt du trenger for å lage en solid pastamiddag fra bunnen av.

Fra to stjerner til suppekjøkken

I Bergen kan du kjøpe fantastisk sjømat for henting på Damsgård. Det er sjømat som normalt ville vært levert til landets restauranter, deriblant Re-naa som fikk sin andre Michelin-stjerne for kort tid siden., men som nå i likhet med alle andre holder stengt.

Re-naas kollega i København, Alchemist som også fikk to Michelin-stjerner i år, har selvsagt stengt midlertidig, men har valgt en annen løsning. Rasmus Munk sitter ikke stille og venter på at normale tider skal vende tilbake. Han skriver i en Facebook-melding:  .....har jeg nå 4 kjøkken som ikke blir brukt, og mye fritid, så da er det på tide å få prosjektet mitt JunkFood opp å gå! I en tid der alle oppfordres til å holde seg hjemme, trenger de som ikke har et hjem sårt hjelp. Bare i Vesterbro bor det 500-600 mennesker i gatene, og akkurat nå, på grunn av stengningen, er mange av deres tilfluktsrom stengt eller fulle. Ambisjonen bak det ideelle prosjektet JunkFood er å gi næringsrike måltider til folk i Københavns gater - og vi starter i morgen, men jeg trenger din hjelp!

Dette er bare noen få av veldig mange som har tatt koronagrep til nå. 

Vi tar mot tips om andre restauranter som har gjort det samme.

Nedenfor finner du restauranter i Oslo, Bergen, Trondheim, Ålesund, Hamar og Lillehammer som tilbyr takeaway 

 

Oslo

Bass

S B + W Sushi

Plah 

Txotx

Imperial

Brutus     

Grådi

Koie

Lille Tøyen Kolonial

Hitchhiker 

Katla

Smalhans

Hrimnir

Golden Chimp

Sentralen Mat

Trattoria Popolare

Injera Palace og Aleppo Bahebek 

Bistro Barotto

ASIA

C'est la Bab

Bun's Burger

Royal Junk

Holy Cow                   

BD57                       

Dekka Bord         

Laks & Vilt   

Indre Oslo Matforedling 

Fersk fisk og skalldyr på Rådhusbrygga

Toogoodtogo HjelpLokalt

Stavanger

RE-NAA Matbaren

Trondheim

Habitat

Sabrura

Bergen

Initiativ Bergen

Smak av kysten

Colonialen 

Hoggorm            

Ålesund

Bro

Hamar og Lillehammer

Heim 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her