Hjemmeseier til Skeie

Geir Skeie vant en overveldende seier foran Danmark og Sverige i Bocuse d'Or Europe.
Redaksjonen
02 Juli 2008 - 20:37

Det var en lykkelig Geir Skeie som gikk av med seieren i historiens første Bocuse d'Or Europa i Stavanger i dag.

Skeie var førstemann ut på arrangementets andre dag, og hans to retter på norsk laks og lam gav ham en overbevisende seier.

Klar for Lyon
Intens trening i et spesialbygd kjøkken har hjulpet Skeie frem til dagens seier.

- Jeg er klar for Lyon, og vi har allerede begynt å jobbe med menyen til neste års konkurranse, sier Skeie i dag. Jeg er med for å vinne i Lyon, fortsetter Skeie.

Delikate retter fra vinneren
Med norsk lam og laks som råvarer hadde Skeie et godt grunnlag for sine vinnerretter.
 
Han fikk den desidert høyeste poengsummen av alle for både sin rett Laks "Austevoll" og Lam "Fitjar", og vant med klar margin foran nummer to.
 
Storeslem til Norden
Skeie kunne feire sin egen bursdag med å klatre til topps på pallen, med Jesper Kure fra Danmark på andre plass og Jonas Lundgren fra Sverige på tredje.

Med Finland på en sterk femteplass og Islands kandidat på sjette, var det bare Frankrike med sin fjerdeplass som skilte de Nordiske landene.

Frankrike ble, som første land i Bocuse d'Or sin historie, belønnet med spesialpris for både kjøttrett og fiskerett, mens den unge estiske Viktor Leshevich fikk prisen som beste commis.

13 land videre til Lyon
Bocuse d'Or Europe er også en uttakelse til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, som foregår i lyon i slutten av januar 2009.
 
Foruten de nordiske landene kan også Frankrike, Estland Nederland, Tsjekkia, Sveits, England og Luxemburg, gjøre seg klare for Lyon. I tillegg ble det delt ut et wild card til Belgia som fikk tekniske problemer på kjøkkenet liket før de skulle presentere sin første rett.

I 2009 skal kandidatene konkurrere med kjøtt fra Angus-kyr for kjøttretten, og med norsk torsk, dypvannsreker og kamskjell for fiskeretten.

Resultatene fra Bocuse d'Or Europe 2008:
1. Norge 838 poeng
2. Danmark 796 poeng
3. Sverige 769 poeng
4. Frankrike 754 poeng
5. Finland 711 poeng
6. Island 710 poeng
7. Estland 705 poeng
8. Nederland 682 poeng
9. Tsjekkia 674 poeng
10. Sveits 649 poeng
11. England 640 poeng
12. Luxembourg 618 poeng
13. Belgia 606 poeng
14. Spania 558 poeng
15. Malta 554 poeng
16. Polen 547 poeng
17. Ungarn 545 poeng
18. Italia 534 poeng
19. Russland 502 poeng
20. Kroatia 429 poeng

Foto: Roger Kolbu og Bocuse d'Or

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her