Hete levegger

Leveggene på Hall Toll i Stavanger er et hett tema.
Redaksjonen
27 August 2008 - 21:01

Helsesjefen mener de bryter røykeloven, og politikerne vil ikke røre saken.
 
Uforstående
- Vi stiller oss uforstående til at politikerne har definert uteserveringsområdet vårt som et innendørs lokale i forhold til tobakksskadeloven, sier daglig leder Knut-Espen Misje på Hall Toll til Rogalands Avis.
 
Helsesjefen mener utearealet til Hall Toll ikke tilfredsstiller kravene til røykfrihet eller utlufting, og anser uteserveringen som et lokale etter tobakksskadelovens forstand.
 
- Vi har kjøpt fleecejakker til servitørene som jobber på uteserveringen, og når det er ruskevær går det ikke an å sitte der. Uten leveggene vil det bli helt umulig. Jeg forstår ikke hvordan dette kan regnes som et lokale, sier Misje, som trekker fram at i forarbeidene til røykeloven er det blant annet sagt at telt og haller vil kunne anses som lokaler, men det er langt derfra til å likestille et uteområde med markiser og levegger til et lokale.
 
Sendes videre
Maksimalt tillatt høyde på gjerder og levegger er 1,10 meter, markiser og annet overbygg skal ikke være lavere enn normal takhøyde på 2,30 meter.
 
Kommunalstyret for levekår var mandag på befaring på Hall Toll.
 
Klagen sendes nå til Fylkesmannen i Rogaland for videre behandling.
 
- At de sender saken videre fordi de er redde for å få flere slike saker, er skremmende. Det virker som de ikke ønsker ekstra arbeid, og derfor skyver det foran seg, sier Misje.
 
Nå avventer han Fylkesmannens vedtak.
 
- Vi avventer et endelig vedtak før vi vurderer hva vi skal gjøre videre. Vi er en lovlydig plass, og vil ikke ligge i krig med politikerne. Vi ønsker ikke å framelske røyking på noe vis, men dersom det skal være mulig å sitte ute hos oss, er vi nødt til å ha levegger, sier Misje.
 
Han understreker at uteserveringsområdet er ikke først og fremst er for røykerne, men for alle restaurantens gjester.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her