Her er årets norske reiselivsperle

Her er årets norske reiselivsperle

«Det som i starten mest så ut som en vill idé, har utviklet seg til å bli en enestående suksess».
07 Mars 2012 - 20:15

Åmot operagard i Sunnfjord i Sogn og Fjordane er kåret årets norske reiselivsperle i 2012. Stedet gikk til helt til topps i konkurransen om Perleprisen da Reiseliv 2012 åpnet med en egen bransjedag i Oslo Spektrum sist torsdag.

I juryens begrunnelse heter det at Åmot Operagard tilbyr en unik kombinasjon av mat, overnatting og kultur, og at hotellet preges av høy kvalitet og innovasjon gjennom hele opplevelsen.

«Åmot operagard er en internasjonal suksess som er mer kjent utenfor Norge enn innenfor. Hotellet representerer en ny måte å tenke hotell på, og utmerker seg også med en profesjonell markedsføring og PR-strategi.» skriver juryen.

Videre vektlegges det at opera-arrangementene virker positivt for det øvrige reiselivet i regionen.

«Det som i starten mest så ut som en vill idé, har utviklet seg til å bli en enestående suksess».

Overrasket

Steinar Sørli og Yngve Brakstad som er duoen bak Åmot operagård, er både overrasket og glade over prisen.

- Det er en anerkjennelse av strategien i forhold til vårt produkt. Nå kan vi kan gå videre med strategien vi jobber med, sier Sørli til Dagbladet.

Folkets pris til Vega

Vega Havstuer i Nordland som ble hedret for størst oppslutning i den åpne Facebook-avstemmingen.

- Intensjonen er å gi de litt usynlige «perlene» et løft. Vi vil at de skal få skinne litt, sa prosjektleder for Reiseliv 2012, Torill Engelberg til Dagbladet tidligere i år.

Av 150 påmeldte reiselivsbedrifter hadde en jury på forhånd plukket ut femten finalister, og vinneren ble kåret på bakgrunn av juryens vurdering og stemmer gitt via Facebook.

Juryen bestod av Arne Hjeltnes, Per-Arne Tuftin fra Innovasjon Norge, Hilde Solheim i Hovedorganisasjonen Virke, Anders Wyller fra reisemagasinet Vagabond, Erlend Ellingsen i Travel News og Jan Grønbech fra Google.

Du fant årets norske perle og de 14 andre finalistene på messen Reiseliv 2012 på Lillestrøm sist helg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her