Helse og lokal mat slår an

I Europa er det stor etterspørsel etter helse- og lokalmat. Det gir sjømatnæringen i Norge gode kort på hånden.
Redaksjonen
05 Desember 2007 - 15:00

- Det er en kjent sak at sjømat er helsebringende, og i Norge har vi mye godt å by på, sier prosjektleder i Smak av Kysten, Alexandra Angell til kyst.no.
 
Møtt med kebab
I sjømatnasjonen Norge blir turister ofte møtt med kebab, biffsnadder og kylling med pommes frites. Heller det en sjømat. Angell har en stor jobb foran seg.
 
- Vi opplever at kundene setter stor pris på kunnskap. Kan en servitør eller en kokk formidle noe av råvarekunnskapen til gjestene, vekker det begeistring, sier Angell.
 
Krever tid
Hun er klar over at arbeidet krever tid og at det handler om å bryte ned barrierer og myter. 
 
- Vi har 16 bedrifter med i prosjektet, 12 i Hordaland og 4 i Sogn og Fjordane, sier Angell.
 
Skal drilles
Kokker, serveringspersonell og eiere skal drilles i sjømat. De skal også kunne mer om råvarene, bli flinkere til å tilberede dem, og ikke minst formidle den gode sjømatopplevelsen til kundene.
 
Men Smak av Kysten stiller krav til hvem som får delta i prosjektet.
 
Blant annet må serveringsstedet forplikte seg til å delta på kompetanseprogrammet i prosjektet. Videre må de ha minst 50 prosent sjømat på menyen, de må ha fokus på sesongens råvarer og de må tilfredsstille krav til kvalitet, oppbevaring og markedsføring.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her