Eli Anne og Frode Refstad gjorde det mange bare drømmer om, nemlig flyttet til Piemonte og satte i gang med vinproduksjon. Vingården heter da også Tenuta il Sogno, drømmegården, og har gitt paret både sorger og gleder, men mest det siste, som seg hør og bør gjennom disse årene.
Skal satse på nebbiolo
I dag er produksjonen på 12.000 flasker fra eiendommens 1,5 hektar vinmark.
Dette mener Apéritif om Tenuta il Sognos viner
I tillegg driver de en bitteliten agriturismo opprinnelig bestående av to leiligheter, men nå er denne delen av virksomheten tonet noe ned.
Tenuta il Sogno har en stor fanskare i Norge, men familien Refstad er sugne på nye utfordringer og for å vokse videre trenger de eksterne investorer.
Målet er å doble produksjonen i hovedsak gjennom innkjøp av druer. I følge prospektet er det særlig nebbiolo som er i fokus, og fortrinnsvis barbaresco/barolo.