Haugen-Gruppen styrker seg ytterligere i Skandinavia

Den 23. april i år kjøpte Haugen-Gruppen den danske sjokoladeprodusenten Toms Fabrikker AS (Anthon Berg) sine datterselskaper Tørsleff & Co. AS i Danmark samt AB Törsleff & Co. i Sverige. Vinfirmaet House of Wine kommer også inn i Haugen-Gruppens porteføl
Redaksjonen
24 April 2001 - 01:00

Tørsleff-selskapene produserer og markedsfører en rekke forskjellige næringsmidler under bl.a. varemerkene Tørsleff, Paradiso og CajP. Tørsleff er markedsleder i Danmark innen bakeartikler, mens CajP er markedsleder i Sverige med sine grilloljer.
Selskapene representerer også flere internasjonalt kjente brands.

- Toms strategi er å fokusere på konfekt i noen bestemte nøkkelområder. På lang sikt passer derfor Tørsleff-selskapene ikke inn i Toms Gruppen, sier adm. direktør i Toms Per Harkær.
- Det har vært viktig for Toms å finne en eier som har næringsmidler som primært fokusområde, og som er i stand til å videreføre aktivitetene i Tørsleff & Co., avslutter Harkær.

-Tørsleff & Co. kommer til å inngå i Haugen-Gruppen (som eies av Associated British Foods plc.), og passer produktmessig bra inn i vårt skandinaviske sortiment og satsning, uttaler adm. direktør Jan E. Jørgensen.
- Akkvisisjonen føyer seg inn i en rekke av oppkjøp i Sverige og Danmark og er en del av vår skandinaviske strategi omkring salg og markedsføring av sterke merkevarer.

Samme dag kjøpes også det danske vinfirmaet House of Wine av familien Fossing. Selskapet arbeider med en rekke kjente kvalitetsviner på det danske markedet. I flg Jørgensen er selskapet spesielt sterkt innenfor business to business og i salg til restaurantmarkedet. Etter kjøpet vil House of Wine bli innfusjonert i Carl Lange AS som allerede er en del av Haugen-Gruppen.

- Dermed er vi i Danmark på plass i de samme kjerneområdene som i Norge; Dagligvare, Food-Service, Vin og Cognac, avslutter Jørgensen.

Haugen-Gruppen består av foruten av Tørsleff-selskapene og House of Wine, også av Carl Lange AS i Danmark , SJ Norman Teprodukter AB og Tubbin & Melander AB i Sverige.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her