Har til salt i grøten

Her er toppkokkene som tjente best i 2009.
Redaksjonen
20 Oktober 2010 - 17:37

Norske toppkokker har det greit etter en del fartstid i bransjen, ifølge skattelistene for 2009. Det har dinmat.no funnet ut etter et dykk i skattelistene som ble offentliggjort onsdag.

Høy lønn handler imidlertid om mer enn å stå bak grytene. De som tjener best driver enten egne restauranter, andre matkonsepter eller har kommet seg ut på TV-skjermen, Noen har også gitt ut bøker.

På toppen av inntektslista finner vi Odd Ivar Solvold, som både er kokk og gründer og driver at restaurant i Sandefjord. Inntekten hans i 2009 var på 2 825 800 kroner. Solvold er også på kokkenes formuetopp, og i fjor var den på 11 830 731 kroner.

En annen gründer, Bent Stiansen, ligger på andreplass med en inntekt på 1 349 372 kroner. Stiansen har ved siden av driften av Statholdergaarden også gjort en karriere som kokebokforfatter. Han har utgitt sju bøker som bidrar til formuen på 6 909 742 kroner.
 
Eyvind Hellstrøm, kjent fra blant annet Bagatelle, Bocuse d'Or, en rekke TV-programmer og kokebøker, trenger trolig ingen opprydning i økonomien. I fjor hadde han en inntekt på 1 223 024 kroner og en formue på 966 903.

I januar 2009 vant Geir Skeie Bocuse d'Or, men det var ikke nok til å gi den helt store inntekten. Han står bokført med 128 161 kroner i 2009, men kan likevel vise til en formue på 623 956 kroner.
 
Andre navn på topp 10-lista er:
• Lars Erik Underthun - 976 050 / 306 747
• Ingrid Espelid Hovig - 912 702 / 348 751
• Ole Martin Alfsen - 843 131 / 375 547
• Jan Vardøen - 798 500 / 328 813
• Trond Moi - 760 057 / 341 241
• Charles Tjessem - 751 592 / 436 963
• Tom Victor Gausdal - 671 750 / 267 365.

På ellevteplass kommer andre kvinne, Lise Finckenhagen, med 622 537 kroner i inntekt og 272 954 kroner i formue.

Ellers er det verdt å merke seg at Arne Brimi er oppgitt med en formue på 12 264 915 kroner. Inntekten på 504 607 kroner holder til en 14. plass på dinmat.no sin oversikt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her