Han er Norges største ølhund

Han er Norges største ølhund

Tegneserieskaper Frode Øverli har slått seg på hveteøl. Det er ikke derfor han er Årets Ølhund.
25 Oktober 2012 - 21:59

– Hos Frode Øverli ham får ølet en selvfølgelig plass i hverdagen, på en folkelig måte, strippa for jåleri, heter det i juryens begrunnelse for å utnevne tegneserieskaperen fra Bergen til Årets Ølhund. Vinneren var snar med å dele prisen med en gammel venn.

– Pondus fortjener nok prisen mer enn meg. Han har jo et så godt forhold til øl at han har overtatt en pub, sier Frode Øverli til Newswire.

Han ble overrakt prisen av juryformann Petter Nome under et arrangement i den nye Mathallen i Oslo.

– Jeg har fått priser for tegneseriene mine, men dette er sinnssykt gøy, en stor ære.

Utmerkelsen Årets Ølhund er innstiftet av Bryggeri- og drikkevareforeningen for å hedre personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester.

– Frode Øverli setter en svært viktig del av norsk ølkultur på kartet. Han lar menn få være menn. Mannen i gata får lov å være akkurat det, og får nyte sin halvliter, sa Nome.

Ifølge Øverli har Pondus et edruelig forhold til øl, kanskje i motsetning til det mange tror.

– Han sitter jo alltid med en halvliter med skum på, og skummet forsvinner jo ikke, men vi får anta at han tar en slurk innimellom. Kameraten hans, Jokke, er det nok litt verre med.

Øverli selv karakteriserer sitt eget forhold til øl som oppadgående.

– I den forstand at jeg er blitt mer bevisst på at det finnes mange ulike typer øl. Jeg tar ikke lenger bare med meg en sixpack, men har begynt å bla litt i ølhyllene. Jeg har slått meg litt på hveteøl.

Tidligere ølhunder

Årets Ølhund gjenoppstod for to år siden etter mange år i dvale. 2010-prisen gikk til daværende landsbruks- og matminister Lars Peder Brekk for hans innsats for å styrke lokal ølproduksjon og for at norske produkter skulle få en egen hylle på Vinmonopolet.

I fjor var det Inge Staldvik, tidligere gruvearbeider, stortingspolitiker og ordfører som fikk utmerkelsen. Han driver en skjenkestue i Namdalen der kundene kan vege imellom hele 260 ulike øl. Blant tidligere prisvinnere finner vi visesangerne Kari Svendsen og Odd Børretzen, journalist Jahn Otto Johansen og politiker Matz Sandman.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her