Halv pris på luksus
For å lokke flere gjester til restaurantbordene gir Melker Andersson halv pris på hverdagene.
Redaksjonen
26 Januar 2009 - 11:00
I en finanskrise er ikke restaurantbesøk det første svenskene tenker på.
Det er nyhetsbyrået TT som har tatt en ringerunde til forskjellige svenske restaurnter for å sjekke hvordan tilstanden er.
Merkbart
- Det begynte før julebordsesongen. Det er ingen stor nedgang, men det er merkbart. Det er færre gjester og da går selvsagt omsetningen ned, sier Jennie Börjesson, markedssjef på Sjömagasinet i Göteborg.
Også på luksusrestauranten Lux i Stockholm har det blitt mer glissent på hverdagene. Årsaken er lavkonjuktur, mener pressekontakt Lotta Norström.
- Vi kjenner det. Det er færre som spiser ute på kveldstid. Helgene er bra, de er nesten som før. Også lunsjbesøkene er mer eller mindre som vanlig, sier Norström.
Tar grep
Melker Andersson er en av Sverige beste kokker. Han tar kraftige grep for å¨lokke gjester på hverdagene.
Mandag til onsdag selger han mat på kveldstid for halv pris. Dette gjelder på fire av restaurantene hans i Stockholm.
Vil gi signal
- Det hadde vært trist å bare klø seg i hodet under en lavkonjunktur. Vi kan ikke bare sitte hjemme og gråte. Vi vil gi et signal om at det er greit å gå ut og spise i slike tider, sier Andersson.
Han avviser at dette er et tegn på at den svenske restaurantbransjen blør.
- Man må våge å ta nye grep. Jeg ville lyve om jeg sier at jeg ikke merker dette på samme måte som alle andre, sier Andersson om lavkonjunkturen.
Det er usikkert om flere restauranter henger seg på tilbudsbølgen. Men helt utenkelig er det ikke.
- Vi kommer til å finne på noe, sier Lotta Norström på Lux.
Forsiden akkurat nå