Gulrøtter og appelsin for farge og ingefær for det lille kicket. Summen av dette er en supersunn suppe som kan bygges ut etter hva du har i kjøleskapet. For rester av pasta, fisk, kylling, pølser eller ost i biter, bidrar til mer fylde.
Dagens rett
Gulrot- og appelsinsuppe
Foto: (iStock)
Rydd i grønnsaksskuffen, og du har middagen klar
Denne suppen er så god at den kan serveres både varm, lun og kald. Alt etter hva det lunefulle aprilværet tilsier.
26 April 2023 - 23:00
Gulrot- og appelsinsuppe
Fremgangsmåte
- Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.
- Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna.
- Etter 2-3 minutter helles buljongen over.
- Suppen kokes til gulrøttene er møre.
- Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
- Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper.
- Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå